Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás melba torta

Málnás melba torta
Málnás melba torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis hétvégi kényeztetés, nemcsak gyerekeknek!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához: A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Legvégül a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy kerek kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjük a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A málnát elkeverjük 80 g cukorral. 2 lap zselatint kicsavarunk, feloldjuk, majd a málnához keverjük.
  4. A joghurtot 60 g cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével elkeverjük. 10 lap zselatint kicsavarunk, feloldunk, és egy kevés joghurtkrémmel elkeverjük, majd a többi krémhez keverjük.
  5. A 250 g tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot.
  6. A piskótát vízszintesen elfelezzük. A barackot lecsöpögtetjük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítunk 6 ek joghurtkrémet. Ráhelyezzük a barackot 2 fél kivételével, amit félretesszünk a díszítéshez.
  7. A málnapüréből 2 ek-at félreteszünk a díszítéshez, a többit a maradék joghurtkrémhez keverjük, és rásimítjuk a barackokra. A 2. tortalapot ráhelyezzük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. 200 g tejszínt a maradék cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarikát eltávolítjuk. A tejszínt a torta felső lapjára simítjuk. A megmaradt barackot szeletekre vágjuk, és elosztjuk a tortán. Megszórjuk pisztáciával. A megmaradt málnapürét felmelegítjük, hűlni hagyjuk, majd a tortára csorgatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 320
elküldve: 4
receptkönyvben: 180
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnás joghurttorta, joghurtkrémes torta gyümölcsökkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2012-08-15 07:36

No, tegnap végre nekiálltam és megcsináltam. Sajnos amikor lehúztam a tortakarikát, szétcsúszott az egész krém. Lehet, hogy ott rontottam el, hogy a kisebbik tortaformámban csináltam (22 cm) és emiatt túl magas lett krém. Legközelebb a nagyobbikban fogom ( 29 cm ), hátha nem járok így. Szerencsére nem vendégeknek készült, így aztán senkit nem zavart, hogy a konyhapultról kanalaztuk a krémet. :) Amúgy, ha ezt a hibát sikerül kijavítanom, nagyon dekoratív és finom torta lesz!

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2012-08-05 07:49

Elég bonyolult recept, és elég drága is, de feltett szándékom, hogy a napokban megcsinálom. Be kell vásárolni hozzá előbb, vennem kell egy rahedli joghurtot meg tejszínt , barack sincs itthon. Feltétlen megírom milyen lett!

355
tojás 3 db
cukor 100 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 75 g
étkezési keményítő 50 g
sütőpor 1 tk
őszibarack konzerv 400 g
málna 200 g
lapzselatin 12 db
joghurt 1000 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 450 g
habfixáló 1 csomag
pisztácia 20 g