r
Nosalty Logó

Barackos-málnás torta

Glaser
Barackos-málnás torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

354
Kalória
7.6g
Fehérje
40.4g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
120.6g
Víz
105.9g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
28.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.4 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2011 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótához a tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot és a vaníliás cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Legvégül a sütőporral, pisztáciával (1 ek. pisztáciát félreteszünk a díszítéshez) és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A málnából kb. 12 darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A barackot leszűrjük, durvára vágjuk, majd pürésítjük. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A joghurtot a kétféle cukorral és a citromlével elkeverjük. A zselatint kicsavarjuk, egy kis edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek. joghurtmasszával, majd a többi joghurtmasszához keverjük.
  5. 400 g tejszínt kemény habbá verünk. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A krémet elfelezzük, az egyik félhez hozzákeverjük a málnapürét, a másikhoz a barackpürét.
  6. Egy tortakarikát a tortalap köre csatolunk, rásimítjuk a barackos krém 2/3-át, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  7. A megmaradt barackkrémet elkeverjük a málnakrém 1/3-ával, majd a barackos rétegre simítjuk, és ismét betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivesszük, és rásimítjuk a maradék málnakrémet. Legalább 6 órára betesszük a hűtőbe.
  8. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarimát eltávolítjuk, és a süteményt körben megkenjük a tejszínnel. A megmaradt tejszínt nyomózsákba töltjük. A tortát a tejszínnel, a félretett málnával és pisztáciával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom, mutatós torta. A pisztáciát helyettesíthetjük csokoládéreszelékkel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...