Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakrémes túrótorta

Málnakrémes túrótorta
Málnakrémes túrótorta
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom tortát egy újságban találtam, sajnos már nem tudom, melyikben, mert az igazi recept kitalálóját kellene dicséretben részesíteni. Szóval valami finom, krémes és főleg málnás sütire vágytam, és sok keresgélés után rábukkantam erre a nagyon guszta receptre. A valódi receptben szerepel még mézes puszedli apróra tördelve, de ilyenem nem volt, hát kihagytam belőle. Sajnos a málnavelő kicsit eláztatta a tésztámat, de az íze kárpótolta azt a sokkot, amit a torta kinézete okozott (bezzeg az eredeti recept képe hihetetlenül tökéletes).

hozzávalók / 4 adag

Tészta alapanyagai

Málnazselé alapanyagai

Krém alapanyagai

Torta tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A mirelit málnát felengedjük, és lehetőség szerint a levét jól lecsöpögtetjük. (Talán amiatt ázott szét az alsó piskóta, hogy nem csöpögtettem le.)
  2. A tojások fehérjét jó keményre felverjük 3 evőkanál hideg vízzel. (Itt kicsit meglepődtem, még sosem készítettem vízzel a tojásfehérjét. De pillanatok alatt bekeményedett.:)))
  3. A cukrokat összevegyítjük a sóval, és a tésztához keverjük, majd a tojássárgájákat is egyenként hozzáadjuk.
  4. Végül összevegyítjük a liszttel, a keményítővel és a sütőporral.
  5. Egy kapcsos, kerek tortaformának az alját zsírral kikenjük. Vigyázzunk, csak az aljára kerüljön a zsír! Majd liszttel meghintjük (általában inkább réteslisztet használok). A tésztát beleöntjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. Ha valakinek gázsütője van, akkor a 2-es fokozaton süsse.
  6. Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Érdemes meglazítani a piskóta szélét körben.

Málnazselé

  1. A málnát (amit jól lecsöpögtettünk:) és félretettünk) a cukorral és a citromlével pépesre keverjük. Nem kell megijedni a citromtól, kicsit savanyúbb lesz, de a torta összeállításakor az ízek nagyon is jól illenek majd egymáshoz.
  2. A zselatinport belekeverjük a lecsöpögtetett málna levébe, majd alacsony hőmérsékleten feloldjuk, és hozzákeverjük a málnapépet.
  3. A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, keresztben kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, és rásimítjuk a málnazselét, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

Krém

  1. Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a cukrokat és a fahéjat. Érdemes jó krémesre kikavarni.
  2. Kivesszük a hűtőből a piskótát, és a zselére simítjuk a krémet, majd rátesszük a másik tortalapot.
  3. Megint betesszük a hűtőbe kb. fél órára.

Teteje

  1. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Kivesszük a formából a tortát, és lazán bevonjuk a tejszínnel minden oldalról.
  2. A tetejére lehet szórni tortadarát, csokiforgácsot, színes cukorkát.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 885
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vycu

Mióta szakács: 2017.04.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás, tejszínes, túrókrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1355
tojás 3 db
víz 3 ek
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 8 dkg
étkezési keményítő 2 dkg
sütőpor 1 teáskanál
málna 50 dkg
cukor 2 dkg
citromlé 1 ek
zselatin 18 g
mascarpone 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
fahéj 1 teáskanál
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag