Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta hidegen készítve

Túrótorta hidegen készítve
Túrótorta hidegen készítve
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan szerettem volna összeállítani egy könnyű édességet, a lejárat közeli túrónkból. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háztartásikeksz-darát a vajjal elmorzsoljuk, majd 50 ml tejjel összedolgozzuk.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát kb. 1 cm magasságú lappá nyomkodjuk szét benne.
  3. A hidegen készíthető pudingporból 500 ml tejjel sűrű krémet keverünk, és beledolgozzuk a túrót. Ha édesebben szeretjük, akkor cukrot is adhatunk hozzá.
  4. A kapott krémhez fél zacskó zselatinfixet keverünk, és a morzsaalapra simítjuk.
  5. A darabos őszibarackdzsemhez hozzáadjuk a zselatinfix másik felét, majd ezt is rárétegezzük a túrókrém tetejére.
  6. A lapzselatinokat 2 ek. meleg vízben feloldjuk, majd az almaléhez hozzákeverjük, és a torta tetejére csurgatjuk.
  7. Hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 007
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Gyors túrótorta hidegen készítve, Túrótorta sütés és főzés nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

263
kekszmorzsa 150 g
vaj 20 g
tej 550 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 450 g
zselatinfix 1 csomag
őszibarackdzsem 400 g
lapzselatin 2 db
almalé 2 dl