r
Nosalty Logó

Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából

Séfbácsi92
Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

246
Kalória
10.6g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
102.5g
Víz
117.8g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
17.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    819.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.3 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Első lépésben elkészítjük a piskótaalapot. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy edényben habosra verjük a liszttel és a cukorral.
  2. Másik edényben a fehérjékhez adunk egy csipet sót, és kemény habbá verjük.
  3. A fehérjét szépen a sárgájához kanalazzuk, majd adunk hozzá fél csomag sütőport, és botmixerrel jól összekeverjük.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát, és beleöntjük az alapot. Egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Sütőben 200 fokon készre sütjük, amíg szépen megemelkedik és megpirul a teteje. Ez kb. 15 percig tart. Utána félretesszük, és hagyjuk hűlni.

Túrókrém

  1. A túrót egy tálban villával apróra törjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, reszelt héját és a cukrot, majd jól összekeverjük.
  2. 30 dkg epret pürésítünk, majd hozzákeverjük a túróhoz.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a túróba.
  4. Végén hozzáadjuk a zselatinfixet, és kész a túrókrém.
  5. Ha a piskóta már kihűlt, a tetejére kanalazzuk a túrókrémet, és egyenletesen eloszlatjuk egy kanállal.

Díszítés

  1. A torta tetejét megpakoljuk eperrel.
  2. A tortazselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, és ráöntjük a tortára.
  3. Az egészet hűtőbe tesszük, és 2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Közeleg az eperszezon, így sokféle finomat lehet belőle készíteni. A torta elkészítése nem nehéz, és garantáltan ízleni fog mindenkinek. :)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...