Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szabolcsi almás máktorta Mónikától

Szabolcsi almás máktorta Mónikától
Szabolcsi almás máktorta Mónikától
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi is megkóstoltuk az Ország tortáját, nagyon ízlett, és úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom. Az eredeti receptje szerint igen drága és nehéz feladat lett volna, így egy kicsit továbbgondoltam, és ez lett belőle.

Elég nagy torta lett, de így is két nap alatt elfogyott.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

Az almakrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból kevert tésztát készítünk két adagban. Mindkét adagból 3-3 lapot sütünk. Ha valaki nagyon ügyes, megsütheti egyben is, és akkor három fele kell vágni mindkét tésztát. A lényeg, hogy a végén 6 lapunk legyen.
  2. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a liszttel kikeverjük, ha nagyon sűrű, lehet hozzáönteni a tejből, majd felfőzzük, mint a pudingot. Teljesen kihűtjük, és a felvert tejszínnel összekeverjük.
  3. Az almákat lereszeljük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal megfőzzük, mint az almás pitének. Ezt is hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztákat úgy rétegezzük egymásra, hogy krém-alma-krém-alma-krém a töltelék sorrendje. A végén az egészet bekenjük a maradék krémmel.
  5. Mákkal és almagerezdekkel díszítjük, amiket előtte megpároltunk, mint a kompótot.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 787
elküldve: 5
receptkönyvben: 126
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Horváth Mónika

Mióta szakács: 2010.04.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ország tortája ahogy én készítettem, almás-mákos torta, krémes máktorta almával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mariad
mariad Mon, 2012-09-17 09:22

Hmoncsi !
A hetvegen lesz a fiam szülinapja es nagyon szereti a makot szeretnem neki ezt megcsinalni de a tesztahoz nem kell mas csak tojas cukor es mak? megcsinalhatom egy par nappal elöbb is?

köszönöm a valaszodat.

Ûdv Maria

kisdari
kisdari Wed, 2012-09-05 14:33

Lenne egy kérdésem, ha 3 adagban sütjük ki a lapokat nem fog összeesni mire a második illetve 3 tepsit tennénk be? vagy mivel 1/3 adag hip hop megsül és ezért nem lesz gond?
Köszönöm a segítséget!

Hmoncsi
Horváth Mónika / Hmoncsi Wed, 2012-09-05 15:02

Nem fog összeesni, mivel a vékony lapok nagyon gyorsan megsülnek, nem szabad őket nagyon megszárogatni.
Sok sikert!

628
mák 125 g
finomliszt 250 g
cukor 125 g
1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
tojás 4 db
alma 1 db
tej 7 dl
tojássárgája 3 db
cukor 20 dkg
finomliszt 3 púpozott ek
habtejszín 5 dl
alma 4 nagy db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
mák 3 dkg
alma 2 közepes db