Nosalty Logó

Szilveszteri malacsült

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ezen a képen: Szilveszteri malacsült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1566 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6267 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1566 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    443.9 g

Zsír

  • Összesen
    428.4 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 6267 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A malacot megmosdatjuk.
  2. Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel.
  3. Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával.
  4. Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott zsírral, rakunk mellé fokhagymát és vöröshagymát.
  5. Alufóliával becsavarjuk a fülét, a farkát és a lábait.
  6. Betesszük a sütőbe. Fél óra múlva megkenegetjük sörrel, és megöntözzük a saját levével.
  7. Ropogós pirosra sütjük!
  • Sűtés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 173706
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

December 31-én délelőtt az egyik nagy bevásárlóközpont húsos pultján szembenézett velünk egy malac. Megálltunk leányommal együtt, és feltettük a kérdést, nem akarunk estére malacot sütni? Gyorsan le is beszéltük egymást, nem fér be a sütőbe. Mire az eladó gyorsan felvilágosított bennünket, van kisebb, félbe vágott és akár negyedet is vehetünk. Gondolkoztunk, a malac az orrával túrja ki a szerencsét, de ha csak egy negyedet veszünk, akkor nem lesz hol megfogni a farkát. Hát így lett két negyed malac. Eleje és hátulja. Már csak a sütőbe kellett betenni, ropogósra megsütni, és nagyon jól lakni!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Mária! Nem is gondoltam, hogy a malac sütése ilyen egyszer? lehet! Kérlek, annyit még árulj el, hogy mennyi ideig és milyen h?fokon vagy fokozaton sütötted ezt a malackát? Köszönöm: Magda

Törölt felhasználó

szegény kicsi malacka :(

Törölt felhasználó

A terített asztalon veled szemben már nem szegény kicsi malacka, hanem finom malacsült, ami ráadásul szerencsét is hoz!

Törölt felhasználó

Rosszul lettem,ahogy megláttam...:( Nincs az a pénz amennyiért megenném...

Törölt felhasználó

Csak sajnálni tudom, hogy megfosztod magad az Ízélményt?l! Ha te még nem szereted nem muszáj másokra kivetítened! Mindenkinek magánügye mit eszik meg és mit nem!

Törölt felhasználó

Véleményt mondtam,amihez jogom van... Ahogy elnézem a hsz-eket,nem egy népszer? ez a szerencsétlen kismalac...

Törölt felhasználó

Ez azért egy kicsit álszentség...Lefogadom, hogy nem vagy vegetáriánus - söt, egyikötök sem az talán. Bezzeg darabokban megeszed, mi? :-D Szegény kis malacka...röf-röf...de amikor szépen bepanírozva hever a karaj a tányérodon, akkor nem mondod ugyanezt...Ugyan már... (HA mégis vega vagy, akkor elnézést.)

gusson

A vegetáriánus is egy jó firma lény. Minden további nélkül megeszi más lények szaporító szerveit (gomba), tápanyag raktárait (krumpli), légz? és emészt?rendszerét (saláta levelei). Mi lesz így szegény növényekkel? :)

Törölt felhasználó

hát nem a legjobbrecept

Panyitimi

Kedveskeim! Ez itt egy receptoldal,nem a greenpeace. Izlesek es pofonok...Kritizalni szerintem azert tenyleg nem kene,bar jogotok van hozza,de nem erdemli meg az,aki veszi a faradtsagot es ide recepteket tolt fel. Marcsi illetve Maria szorija nagyon aranyos,kedves es a recept is nagyon jo!!!Gratulalok szeretettel! Timi

Törölt felhasználó

Na jól van már! Szilveszteri malac mindíg volt és lesz!

Törölt felhasználó

Végre nem csak nyavalygók nézték a malackámat! Én is nagy állatbarát vagyok de a tányéron nem gondolkozom azon,. hogy milyen aranyos , hanem az érdekel milyen kulináris élvezetben lesz részem amikor fogyasztom!

nyamóka

Én is úgy gondolom, hogy ezen az alapon, bármilyen állatot sajnálhatunk, hiszen éppen olyan aranyos tud lenni a csirke a liba, a kacsa is, nem is beszélve a kecskér?l, vagy a nyúlról. Nálunk a ház körül ezek a jószágok mind megtalálhatóak, és amíg velünk vannak, nagyon szeretjük ?ket, és jó soruk van. De annak is tudatában kell lenni, hogy miért is tartjuk ?ket: hogy megegyük. Bármilyen álszent is az ember, mi is benne vagyunk a táplálékláncban, mint minden más él?lény. Hangsúlyoznám, hogy a növények is élnek, s?t, a halak is, ?ket pl. sosem sajnálja senki. Sokat lehetne err?l vitatkozni, de ez a hely nem erre hivatott. Marika, nagyon ügyes vagy, élmény olvasni a receptjeidet, a sült malacot is beleértve! :) Én csak gratulálni tudok! :)

Törölt felhasználó

Nyamóka! Nagyon kedves vagy !Köszönöm!!!!

Törölt felhasználó

Kedves ILA! amikor meg gy?röd befelé,durranik a gyomor akkor nem szegény kis malacka mi????? ne légy állszent,ez a szöveg a divat de nem a valóság,ezt te is tudod!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

moderálva

Szlovi

Kedves Mária! Mennyi ideig és hány fokon kell sütni mire kész lesz? Illetve többször kell locsolni vagy csak egyszer, fél óra elteltével? Gyönyör?en néz ki! Gratulálok! Köszönöm: Erika

Törölt felhasználó

Kedves Erika! Ezt a malackát nem kellett sokáig sütni, mert fél malac volt, az is ketté vágva. Fél óra sütés után kezdtem el kenegetni sörrel és a saját levével megöntözgettem. Talán egy-másfél óra hosszatt volt a süt?ben.Lehet látni mikor sül meg, mert mire a b?re finom piros és ropogós lesz arra megpuhul és átsül.Ha valaki átsüti úgy kell számolni, hogy ahány kilós a malac annyióra a sütési id?. Természetesen a süt?t?l is függ, hogy mennyi ideig kel sütni.Én régi hagyományos gázsüt?ben sütöttem nagy lángon. Remélem tudtam segíteni!Puszi Marika

Törölt felhasználó

Kedves Erika! Ezt a malackát nem kellett sokáig sütni, mert fél malac volt, az is ketté vágva. Fél óra sütés után kezdtem el kenegetni sörrel és a saját levével megöntözgettem. Talán egy-másfél óra hosszatt volt a süt?ben.Lehet látni mikor sül meg, mert mire a b?re finom piros és ropogós lesz arra megpuhul és átsül.Ha valaki átsüti úgy kell számolni, hogy ahány kilós a malac annyióra a sütési id?. Természetesen a süt?t?l is függ, hogy mennyi ideig kel sütni.Én régi hagyományos gázsüt?ben sütöttem nagy lángon. Remélem tudtam segíteni!Puszi Marika

Szlovi

Köszönöm!

Törölt felhasználó

H?ha,ez nagyon jól néz ki,most elgondolkoztam azon,hogy bevállalom,és sütök malacot idén(még sosem sütöttem),ki kell próbálni,csorog a nyálam:) Bár még karácsony van,tele zabáltam magam mindennel,de már azon gondolkodom,mit együnk szilveszterkor:) Ha netán elkészítem,megosztom az ízélményemet! Már csak malacot kell szereznem....Drága mulatság vajon?Mibe kerül a malac?Tudja valaki? Üdv.:Zsuzsi

Törölt felhasználó

Szia Szneki! Mikor én sütöttem nem volt drága , meg is lep?dtünk rajta.Nem olyan bonyolult mint aminek t?nik, csak akkorát vegyél, hogy beférjen a süt?be.Ha egészben süt?d kicsit bonyolultabb, de nyugodtan bevállalhatod. A Tescoban mindíg lehet szilveszter el?tt sütnivaló malacot kapni. Külön gratulálok azért,hogy bevállalod ,hogy szeretsz jókat enni. Én is a zabálós kategóriába tartozom a családonmal együtt!Puszi Marika

dagikajozó

Sziasztok! Én most tettem be a malac oldalast a süt?be, a recept alapján. Kíváncsi leszek rá, hogy milyen lesz. Tepsis krumplit és párolt lilakáposztát csinálok hozzá.

Törölt felhasználó

AZ én kis panel gázsüt?mben mennyire van esély arra,hogy rendesen megsüljön a negyed malacom? Bár hidegtálas házibulit terveztem,de ezt a malackát hiba lenne kihagyni :)

Törölt felhasználó

Szia Jucika! Nekem régi hagyományos gázsüt?m van és abban sütöttem. Szerintem a tiédben is megsül probléma nélkül!

Törölt felhasználó

Ma vettem egy fél malacot és megpróbálom úgy elkészíteni ahogy leírtad remélem finom lesz.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki - oké, így egyben én is sajnálom, ezért inkább darabokban vesszük... Annyit szeretnék kérdezni, hogy el?ször nem takarod le fóliával? Csak azért kérdezem mert én í csülköt úgy sütöm és az utolsó fél órában pirítom, de akkor a hús már omlós ha nem így teszem, el?bb sül meg a b?re, minthogy megpuhuljon a hús. KÖszönöm, hogy megosztottad velünk, nagyon éhes lettem :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

9 tárgy, amit most dobj ki!

9 tárgy, amiről most megmondjuk, hogy útban vannak neked, és a legjobb lenne őket kidobni, megszabadulni tőlük. Nincs mese, nincs apelláta.