r
Nosalty Logó

Mákos rétes almával és meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jutka41
Mákos rétes almával és meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8469.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    4472 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1071 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 3274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot megdaráljuk a cukorral, kimagozzuk a meggyet, az almát lereszeljük.
  2. A mákot egy kevés tejjel megfőzzük.
  3. Majd ha kihűlt a mák, kettéosztjuk, és az egyikbe az almát, a másik felébea meggyet tesszük.
  4. Vizes konyharuhán előkészítjük a réteslapot, egyenként megolajozzuk. Egy réteshez kettő vagy három lapot használunk.
  5. Rárakjuk a tölteléket, feltekerjük, és mehet a tepsibe.
  6. Lekenjük olajjal, kb.15-20 percig sütjük.
  7. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9306
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jutka41 14 recept

Volt itthon egy csomag réteslapom, de már nagyon közel volt a szavatosságának a lejárta, ezért gondoltam, hogy megcsinálom, ne menjen kárba. Kevés mákom volt itthon, ezért úgy gondoltam, hogy egy kis gyümölccsel párosítom. Azt hittem, hogy nem fog ízleni a családnak, de még szinte összekaptak, ki egye meg a végét. Kb. hűlés után már 15 perccel hűlt helye volt a rétesnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...