Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrommázas citromos szelet

Citrommázas citromos szelet
Citrommázas citromos szelet
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy csodálatos, intenzív citrom ízű süti, amely finoman szaftos, könnyű. Másnap is kitűnő!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat krémesre keverjük a porcukorral. 
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük.
  3. Belereszelünk 2 citrom héját, és beleöntjük azok kifacsart levét, a vaníliás cukrot, majd a sütőporos lisztet. Alaposan átkeverjük és sütőpapírral borított tepsibe öntjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőbe (160 °C) tesszük, és kb 20-25 perc alatt világos aranybarna tetejűre megsütjük (tűpróba).
  5. Közben elkészítjük a citrommázat. 1 citrom levét kifacsarjuk, és 300 g porcukorral kikeverjük.
  6. Ha kissé kihűlt a kész süti, de még meleg, rásimítjuk a mázat. 
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 416
elküldve: 5
receptkönyvben: 178
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

citromos szelet, citromos sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

proan88
proan88 Thu, 2013-09-12 20:27

Nagyon finom lett, én is elkészítettem, a párom egész nap járt rá. :D Olyan omlós és puha lett a tésztája, isteni! Köszönöm! Receptkönyvbe ment! :)

kapormag
kapormag Sun, 2013-08-25 19:59

A mázhoz a hozzávalóknál 220 gramm porcukor szerepel, az elkészitésnél pedig már 300...

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-03-16 21:01

Nagyon szívesen kedves Éva!

Ha szeretitek a citromos sütiket, és egyszer lesz kedved ezt megsütni, azt hiszem nem csalódtok benne;-)

Szép,most már igazi tavaszi hetet kívánok Neked, és kis családodnak!

Üdvözöllek: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-17 10:01

Kedves Vicikó!

Ilyen szeles, nagyon hideg, hatalmas hóval érkező télutó : - már csak azért is a Tavaszt várattatja velünk, nagyon nagy energiákkal, -ez már nem kellett volna szerintem, sehova és senkinek!!!
Ilyen durva téli március közepére, nem is emlékszem..:( :(

Arra igen, nem is egyszer, hogy március 15-ei hármas hétvégén anyámékkal mentünk a kertünkbe, és volt egy földünk is ültetni, és sütött a nap és döngicséltek a méhek, és látszott, hogy ezerrel éled a természet,és ültettünk nagy örömmel.......erre emlékszem, na de most?! :(
Igen, jönnie kell a tavasznak tudom, érzem a zsigereimben, de ez azért egy csúnya pofon vágás volt a téltől...:(

Nagyon szeretjük a citromos sütiket, amint hó nélkül, melegedett levegőjű időben látom újra a tiszta eget, és a napot sütni, jöhet a citromos süti!!! :-D Sárga, mint a citrom, a nap,...sárga ,sárga, várom már.:)

Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

624
vaj 350 g
porcukor 200 g
finomliszt 350 g
tojás 6 db
citrom 2 db
vaníliás cukor 1 ek
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 300 g