r
Nosalty Logó

Mákos-mascarponés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kakaóscsiga
Mákos-mascarponés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

összeállítás

Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

összeállítás

Összesen 5154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

összeállítás

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    266.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.5 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. A száraz hozzávalóhoz a liszteket a pici sóval, vaníliás cukorral és a fél zacskó sütőporral összekeverjük.
  2. A banánt villával összetörjük.
  3. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, joghurtot majd apránként hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókat és a pépes banánt is. Meglocsoljuk a vanília aromával. Ha a masszánk nem elég lágy, pici tejet adhatunk hozzá. (Olaj helyett lehet olvasztott vajat is használni.)
  4. A tésztát kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Tűpróba!

krém

  1. A mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral, vajjal jól kikeverjük.

összeállítás

  1. A tésztát, miután kihűlt, kettévágjuk, megkenjük lekvárral és a krém felével. Enyhén megszórjuk kókuszreszelékkel. A másik lap alját is megkenjük lekvárral, és úgy helyezzük rá a krémes alsó lapra. Tetejére mehet a krém másik fele, amit jól megszórunk kókuszreszelékkel.
  2. Pár órát érdemes hűtőbe tenni, de másnap még finomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20116
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 22.

Receptkategóriák

Mákos-mascarponés
Kakaóscsiga 20 recept

Nagyon szeretjük a mascarponét és a mákot, ezért összeházasítottam a kettőt.

Hozzávalók

tészta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek