Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-diós zserbó Iluskától

Mákos-diós zserbó Iluskától
Mákos-diós zserbó Iluskától
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahogy a zserbó nekem egy egyszerűen elkészíthető sütemény!! Nálunk persze, hogy mindenki szereti, főleg ez a változat, "megspékelve" plusz egy mákos töltelékkel.....naná, hogy bejön!!:-)))

hozzávalók / 7 adag

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

ajánlat

A mákos töltelék alá, nem szabad sajnálni a lekvárt, ugyanis az szárazabb mint a dió!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kapunk.
  2. 4 részre osztjuk (én mérlegen szétosztom). Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvár felével. A darált cukros diót fele mennyiségét a lekvár tetejére szórjuk egyenletesen.
  3. A második lapot rátesszük, és bőven megkenjük lekvárral. Rászórjuk a cukros mákot. A harmadik lapot, miután tepsibe tettük, szintén lekvározzuk, és szórjuk a cukros dióval. Végül az utolsó lapot is ráfektetjük. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
  4. Közben a vizet, cukrot, kakaóport összefőzzük 2-3 percig, majd kis hűlés után hozzáadjuk a margarint, amivel simára keverjük.
  5. Ha kihűlt a süti, tálcára borítjuk, és a főzött kakaós bevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Másnapra megköt. Szeletelve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x22 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 2 524
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zserbó,diós mákos zserbó,mákos diós zserbó,lekváros sütemény,diós süti,mákos süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1554
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
porcukor 3 ek
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
vaj 25 dkg
sertészsír 2 ek
rum 1 ek
sertészsír 0.5 ek
mák 10 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 15 ek
dió 20 dkg
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 25 dkg
víz 4 ek
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
margarin 7 dkg