Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Éva házias konyhájától

Zserbó Éva házias konyhájától
Zserbó Éva házias konyhájától
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc sütim, anyukám receptje. Számtalan variációja van a zserbórecepteknek is, de nálunk ez a családi recept.

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, és jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
  3. A ledarált diót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom lereszelt héjával.
  4. A lapokat kinyújtjuk, és egy kb. 35 x 25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros dió felét. Erre ráhelyezzük a 2. lapot.
  5. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük, és a maradék diós keverékkel megszórjuk.
  6. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk, és 30 percet langyos helyen kelesztjük.
  7. 200 fokon előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világosbarnára nem sül.
  8. Miután kihűlt, elkészítjük a szokásos módon a csokimázat, és a tetejét bevonjuk a csokimázzal.
  9. Nálunk hagyománya van, hogy kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét, így ezzel lehet még díszíteni.
  10. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35 x 25 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gerbeaud szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1851
finomliszt 400 g
vaj 200 g
tojássárgája 1 db
friss élesztő 20 g
cukor 1 ek
tej 100 ml
1 csipet
porcukor 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
dió 300 g
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 200 g
étcsokoládé 200 g
napraforgó olaj 3 ek