r
Nosalty Logó

Almás Zserbó Medea konyhájából

NS
Almás Zserbó Medea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

692
Kalória
11.5g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
121.3g
Víz
77g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
29.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 5527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    329.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    607.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    970.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5527 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Készítsük el a tésztát. Ehhez olvasszuk fel a vajat és picit várjunk, amíg lehűl, ezután keverjük bele a cukrot és a tojássárgáját. Egy másik edénybe rakjuk a lisztet, tegyük hozzá a szobahőmérsékletű tejet, tejfölt, majd morzsoljuk bele az élesztőt is. Gyúrjunk belőle lágy tésztát, és letakarva szobahőmérsékleten pihentessük 30 percet.
  2. Ha letelt a tészta pihentetésének ideje, válasszuk a cipócskát három részre, és az elsőt nyújtsuk ki. Ezt a tésztát tegyük egy kivajazott tepsibe, és villával szurkáljuk meg a felületét. Ezután kenjük le 3 evőkanál lekvárral. Erre jöhet a cukros dió, majd a kinyomkodott alma, megszórva egy evőkanálnyi fahéjas cukorral. Ezután jöhet a második kinyújtott tésztaréteg, és következhet a következő réteg, ugyanebben a sorrendben. A végén a harmadik tésztával lezárjuk a sütit, és ezt is megszurkáljuk.
  3. A sütit óvatosan nyomkodjuk le, és előmelegített 180 fokos sütőben, körülbelül 30 perc alatt, süssük enyhén barna színűre. Teljesen hűtsük ki, és közben készítsük el a bevonatot.
  4. Ezután öntsük a sütemény tetejére, szépen simítsuk le, és hagyjuk legalább egy éjszakát a hűtőben „érni” a zserbót.

Töltelék

  1. Az almát hámozzuk meg, és reszeljük le, majd tegyük félre.
  2. Közben a diót és a cukrot keverjük össze.

Bevonat

  1. Ehhez a kakaót és a cukrot keverjük annyi vízzel, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Tegyük fel a tűzre, és forraljuk pár percig (2-3), ezután keverjük hozzá a vajat, és hűtsük langyosra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A hagyományos zserbó egy kicsit újragondolva, mindenképpen érdemes kipróbálni! :))

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...