Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Csilllagtól

Zserbó Csilllagtól
Zserbó Csilllagtól
93 perc / előkészület: 60 perc főzés: 3 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevált recept ismerőstől.

hozzávalók / 8 adag

Teszta

Krem

Szólj hozzá!

elkészítés

Teszta

  1. Lisztet összekavarjuk a cukorral, élesztővel és vajjal.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, tejet és tejfolt, ezekkel összegyúrjuk.
  3. 3 részre osztjuk, és 1 órát kelesztjük.

Krem

  1. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A diót a cukorral és a tejjel megfőzzük, aztán hűlni hagyjuk.
  2. Egyik tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, diótöltelékkel. Így teszünk mindhárom tésztalappal.
  3. Miután megsült, kakaóból csokimázat készítünk a tetejére.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csilllag

Mióta szakács: 2012.02.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó kelt tésztából, diós zserbó, gerbeaud

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

840
vaj 25 dkg
finomliszt 500 g
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
instant élesztő 7 g
cukor 2 púpozott ek
tej 1 dl
tejföl 1 dl
dió 20 dkg
cukor 20 dkg
lekvár/ dzsem 6 ek
tej 1 dl