r
Nosalty Logó

Zserbószelet (Csányi féle)

Csányi Ica emlékére
Zserbószelet (Csányi féle)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

1012
Kalória
15g
Fehérje
110.3g
Szénhidrát
59.8g
Zsír
41.9g
Víz
35g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
43.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 6070 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    358.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3109.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    661.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 6070 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt, pici cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sütőport és jól összedolgozzuk.
  2. A sütőlemezt bezsírozzuk vékonyan, pici lisztet is hintünk rá. A felesleget leütögetjük róla. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35*25 cm-es sütőlemez, vagy tepsi méretére.
  3. Az elsőt a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, meghintjük a dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is megkenjük lekvárral és meghintjük a maradék dióval és rátesszük a harmadik lapot.
  4. A tésztát így a tepsiben kb. 1 órát kelesztjük, majd a tetejét villával megszurkáljuk. Lassan sütjük 180 C°-on ( a gázsütő 4-es fokozatán), amíg a teteje egyenletes világosbarnára sül.

Töltelék

  1. A lekvárral és a cukros dióval meghintjük a lapokat.

Máz

  1. A 3 kanál kakaót, 3 kanál cukrot és 3 kanál vizet összemelegítjük, a tűzről levéve kis hűlés után diónyi vajat dobunk bele és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ha kihűlt a csokimázzal vonjuk be a sütit. Másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek