Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától

Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától
Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno egy kedves személytől kaptam a receptet. Nagyon finom kalácsot alkotunk ezzel a recepttel.

hozzávalók / 4 adag

tészta

a lekenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Közben a lisztet nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. És a többi hozzávalót is a liszthez adjuk: 2 db tojássárgáját, 3 ek porcukort, 2 csomag vaníliás cukor, 1 ek rumot, sót ízlés szerint.
  3. Összegyúrjuk a tésztát, majd a 100 g vajat is hozzáadjuk, és jól beledolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. (Ha konyhai robotgéppel dagasztjuk a tésztát, akkor még igényel egy kevés tejet.)
  4. Ekkor a tésztát két felé vesszük, és az egyik felébe még beledagasztjuk az egy evőkanál kakaót.
  5. Kb. egy órát meleg helyen pihentetjük.
  6. Egy lisztezett felületen a tésztából egyforma rudakat alkotunk. Helyezzünk egy-egy kakaós, majd sima rudat egymás mellé. Majd a tészta fonásával formázzunk meg egy nagyobb méretű kalácsot (kb. 25 cm) és egy kisebbet (kb 18 cm). A nagyobb tésztára ráhelyezzük kisebb kalácsot, egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük.
  7. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és lekenjük a kalácsot vele. 30 percig még pihentetjük a tésztát.
  8. 190 fokon 35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 138
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
155 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kalács, fonott kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

985
finomliszt 700 g
friss élesztő 40 g
tej 300 ml
tojássárgája 2 db
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 100 g
rum 1 ek
0 ízlés szerint
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tojássárgája 2 db
tej 1 ek