r
Nosalty Logó

Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

a lekenéshez

985
Kalória
24.6g
Fehérje
151.2g
Szénhidrát
29g
Zsír
43.6g
Víz
270.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

a lekenéshez

Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

a lekenéshez

Összesen 3942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

a lekenéshez

Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    604.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Közben a lisztet nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. És a többi hozzávalót is a liszthez adjuk: 2 db tojássárgáját, 3 ek porcukort, 2 csomag vaníliás cukor, 1 ek rumot, sót ízlés szerint.
  3. Összegyúrjuk a tésztát, majd a 100 g vajat is hozzáadjuk, és jól beledolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. (Ha konyhai robotgéppel dagasztjuk a tésztát, akkor még igényel egy kevés tejet.)
  4. Ekkor a tésztát két felé vesszük, és az egyik felébe még beledagasztjuk az egy evőkanál kakaót.
  5. Kb. egy órát meleg helyen pihentetjük.
  6. Egy lisztezett felületen a tésztából egyforma rudakat alkotunk. Helyezzünk egy-egy kakaós, majd sima rudat egymás mellé. Majd a tészta fonásával formázzunk meg egy nagyobb méretű kalácsot (kb. 25 cm) és egy kisebbet (kb 18 cm). A nagyobb tésztára ráhelyezzük kisebb kalácsot, egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük.
  7. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és lekenjük a kalácsot vele. 30 percig még pihentetjük a tésztát.
  8. 190 fokon 35 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anno egy kedves személytől kaptam a receptet. Nagyon finom kalácsot alkotunk ezzel a recepttel.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek