r
Nosalty Logó

Vajas-sajtos sodort bucik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
riina
Vajas-sajtos sodort bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 1602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 6407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10011.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    5254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 6407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a krémsajttal és a vajjal.
  2. A langyos tejben feloldjuk a kockacukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. A vajas lisztbe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tojássárgáját, a joghurtot és felfuttatott élesztőt.
  4. Jó puha tésztává dagasztjuk, majd kb 1 óra alatt hideg helyen a duplájára kelesztjük.

A kenéshez

  1. A vajat megolvasztjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal, majd felsodorjuk/feltekerjük, mint a bejglit.
  3. Az így kapott rudat kettévágjuk (két rudat kapunk), és az egyiket újból vékonyra nyújtjuk, és ismét megkenjük olvasztott vajjal, majd feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a másik rúddal is. Ezután a rudakat ismét kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.

A tetejére

  1. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a fennmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 976
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami kis finomságot szerettem volna készíteni, amit a lányom magával vihet holnap a 4 órás balett próbájára.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?