Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros péksüti Pannitól

Lekváros péksüti Pannitól
Lekváros péksüti Pannitól
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól kaptam a receptet, nagyon szeretjük, és sokszor készítjük. Aki szereti a péksüteményeket, annak kötelező kipróbálni!:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral, csipet sóval és a puha vajjal, a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük az élesztős tejet is. Összegyúrjuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, még egyszer meggyúrjuk, és még további fél órát kelesztjük.
  4. Miután megkelt, kb. 1 centiméter vastagságra kinyújtjuk, és ízlés szerint kiszaggatjuk (én egy bögrét használtam, hogy az átlag pogácsánál nagyobb formát kapjak), majd kivajazott tepsibe tesszük.
  5. Ujjunkkal mélyedéseket nyomunk a közepükbe, és mindegyikre egy teáskanál lekvárt teszünk. A tojások fehérjével lekenjük.
  6. 180 C-on kb. 30 percig sütjük, és próbáljuk nem forrón bekebelezni...:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panni

Mióta szakács: 2012.02.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: édes leveles, croissant, hamburger-buci, pita, zsemle, kifli, burek, bagel, briós, perec

egyéb elnevezések

lekváros kelt tészta, töltött kelt tészta, lekváros kelt korongok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

877
finomliszt 500 g
tojás 2 db
cukor 100 g
vaj 100 g
élesztő 5 dkg
tej 300 ml
1 csipet
lekvár/ dzsem 10 teáskanál