r
Nosalty Logó

Málnás pite sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás pite sodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2987 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 201 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3152.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    996 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 2987 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék hozzávalóit főni tesszük, ha besűrűsödött, félrerakjuk.
  2. A margarint mikróban kissé puhábbra olvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, tojássárgáját, sütőport és a vizet.
  3. Alaposan összegyúrjuk, kettévágjuk úgy, hogy az egyik fél egy kicsit nagyobb legyen (ez lesz a teteje).
  4. Egy piteformát kibéleljük a nagyobbik tésztaféllel úgy, hogy a peremére is jusson.
  5. A töltelékkel megtöltjük a formát.
  6. A másik tésztaféllel befedjük, tojással lekenjük, és villával megszurkáljuk.
  7. Nem előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Fontos, hogy hagyjuk jól kihűlni, különben nem lehet szépen szeletelni.
  8. Vaníliasodóval vagy fagyival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 13650
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fel kellett élni a fagyasztott málnaállományt.:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

csoda guszta és fincsi lehet, még eperrel is,- kés?bb tán sárgabarack , áfonya, szeder...szóba jöhet? köszönöm :)

Törölt felhasználó

Én is épp ezen törtem a fejem, szerintem mindenféle bogyós gyümölccsel finom lehet:))

Törölt felhasználó

De rég vágytam egy ilyen sütire (és receptre)! Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Én ma megpróbálkoztam vele, elég kezd? vagyok sütésben. Nekem a tészta nagyon ragadt, csak darabokban sikerült rátennem, esetleg ötlet, hogy mit ronthattam el?

Adry999

Legközelebb rakd be a pitetésztát nyújtás el?tt 1-2 órára a h?t?be, így egy kicsit megdermed és nem lesz olyan ragadós.

gyorgyi3

ki fogom próbálni ,nagyon jól néz ki!!:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek