r
Nosalty Logó

Feketeszedres pite

Marcsisef
Feketeszedres pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

862
Kalória
11.6g
Fehérje
106.7g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
171.8g
Víz
108.5g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 862 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    171.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 862 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    687.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1920 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 3444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját és a sót gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A reszelt almát, a cukrot, a lisztet, a citrom levét, a fahéjat és a szedret összekeverjük, fél órára hűtőbe tesszük. A tésztának kicsit több mint a felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, formába fektetjük.
  4. A gyümölcsös keveréket ráöntjük, egyenletesen elkenjük, majd a tészta másik kinyújtott felével betakarjuk, széleit összetapasztjuk, majd ½ órára hűtőbe tesszük.
  5. A hűtőből kivéve, tetejét több helyen megszurkáljuk, tetszés szerint nyomjunk néhány szem szedret a tetejére. Készre sütjük, tűpróba szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Kertemben érik a feketeszeder. Gondoltam, ebből pitét sütök. Íme az eredmény. A családom pillanatok alatt elfogyasztotta!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...