Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeszedres pite

Feketeszedres pite
Feketeszedres pite
90 perc / előkészület: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kertemben érik a feketeszeder. Gondoltam, ebből pitét sütök. Íme az eredmény. A családom pillanatok alatt elfogyasztotta!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Csoki fagyi gombócokkal kínáltam. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját és a sót gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A reszelt almát, a cukrot, a lisztet, a citrom levét, a fahéjat és a szedret összekeverjük, fél órára hűtőbe tesszük. A tésztának kicsit több mint a felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, formába fektetjük.
  4. A gyümölcsös keveréket ráöntjük, egyenletesen elkenjük, majd a tészta másik kinyújtott felével betakarjuk, széleit összetapasztjuk, majd ½ órára hűtőbe tesszük.
  5. A hűtőből kivéve, tetejét több helyen megszurkáljuk, tetszés szerint nyomjunk néhány szem szedret a tetejére. Készre sütjük, tűpróba szükséges.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 899
elküldve: 2
receptkönyvben: 158
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szedres sütemény, fekete szedres-almás lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Simonné Erika
Simonné Erika Wed, 2013-08-14 13:13

Nem sok egy kicsit az a 80 perc sütés? Nekem 30 perc múlva már teljesen megsült...

anna0001
anna0001 Mon, 2013-07-29 15:07

Én épp most gyúrtam be a tésztáját, kicsit keveslem, de biztos elég lesz, én egy kicsit megvariálom, almát nem teszek bele, hanem málnát. Azért nem almát mert nincs itthon, és hirtelen ötlet volt, málnát meg azért, mert kevés a szeder. :D Ha elkészült megírom milyen lett :)

anna0001
anna0001 Fri, 2013-08-02 11:18

Nem voltam azóta gépnél, így nem tudtam megírni. Nagyon finom lett, ízlett mindenkinek. Legközelebb 2-őt kell csinálnom. :)
Üdv: Anna

virsinger
virsinger Mon, 2012-09-03 10:32

Tegnap megcsináltam,isteni finom lett!Elfogyott az utolsó morzsáig!Köszi a receptet:)))

862
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
szeder 50 dkg
alma 1 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fahéj 0.5 ek