r
Nosalty Logó

Maki sushi

fagyufa
Maki sushi
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

6-8 rúdhoz

657
Kalória
37g
Fehérje
113.1g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
420.6g
Víz
42g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

6-8 rúdhoz

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

6-8 rúdhoz

Összesen 1315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

6-8 rúdhoz

Összesen 108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3353 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3488.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    662 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    903 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    6706 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 1315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

6-8 rúdhoz

  1. A rizst hideg vízzel addig mossuk át, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik, legalább 8-10 vízcserét igényel.
  2. Tegyük a rizst egy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje, majd fedjük le a lábost, és lassú tűzön forraljuk fel a rizst.
  3. Miután felforrt, vegyük le a tűzről a lábost, és hagyjuk 15 percet állni.
  4. Egy tálban keverjük össze a rizsecetet cukorral és a sóval, adjuk hozzá a meleg rizshez a rizsecetet, először csak a negyedét, majd keverjük össze vele, ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a rizsecet. Ezután megvan a legfőbb alapanyagunk, ami kell a sushi készítéshez, hűtsük ki!
  5. Az uborkát hosszában nyolcadoljuk, vágjuk ki a magházat, és csináljunk olyan hosszú egyenes rudacskákat, amilyen a nori lap hossza.
  6. Ugyanilyenre hozzuk össze a paprikát.
  7. A halakat használat előtt 24 órát fagyasszuk, hogy elpusztuljanak az élősködök benne.
  8. Tehát a halacskákat szálkátlanítjuk, és kisujj vastagságúra vágjuk, természetesen a bőre nélkül!
  9. Wasabink ha por, kevés vízzel egy viszonylag gyurmaszerű masszává keverjük.
  10. Helyezzünk egy fél ív norit a bambusztekercsre.
  11. Tartsuk kezünket benedvesítve, és tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére, és terítsük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen (ez a feltekerés miatt kell).
  12. Tegyük a sushi rizsre a zöldség és/vagy hússzeleteket hosszanti irányba (aki szereti wasabival is megkenheti).
  13. Ezután kezdjük el feltekerni a bambuszlap segítségével a norit, figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan le legyen zárva.
  14. Miközben feltekerjük óvatosan, kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét a készülő sushi tekercs, de ügyeljünk rá hogy ne nyomjuk szét.
  15. Miután feltekertük, távolítsuk el a bambuszt.
  16. Egy nedves és nagyon éles késsel szeleteljük fel a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre, vigyázzunk arra hogy a késsel egyenesen lefele szeljünk, és ne fűrészelve vágjunk, mert akkor széthullhat vágás közben a sushi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Főzés ideje: 15 p

Imádom a pálcikás ételeket, eleinte kihívást jelentettek számomra, nem csak az elfogyasztásuk, hanem az elkészítésük. Ha nekiállsz, tényleg javaslom, legyél nagyon nyugodt, és nézz meg az interneten legalább 2 különböző videót az elkészítéséről, tekerésről. A rizs ha jól készíted el, nagyon fog ragadni, fontos, legyen egy vizes edény, amiben folyamatosan nedvesítheted a kezed! Vigyázz a nori lap viszont nem szereti a vizet. :) A késnél tényleg fontos, hogy nagyon éles legyen, nem jó ha reszelve szeleteled, széteshet a remekműved!

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...