Nosalty Logó

Maki sushi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fagyufa
Maki sushi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

6-8 rúdhoz

Összesen 657 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

6-8 rúdhoz

Összesen 1315 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

6-8 rúdhoz

Összesen 108 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3353 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 657 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3488.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    662 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    903 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    6706 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 1315 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

6-8 rúdhoz

Elkészítés

6-8 rúdhoz

  1. A rizst hideg vízzel addig mossuk át, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik, legalább 8-10 vízcserét igényel.
  2. Tegyük a rizst egy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje, majd fedjük le a lábost, és lassú tűzön forraljuk fel a rizst.
  3. Miután felforrt, vegyük le a tűzről a lábost, és hagyjuk 15 percet állni.
  4. Egy tálban keverjük össze a rizsecetet cukorral és a sóval, adjuk hozzá a meleg rizshez a rizsecetet, először csak a negyedét, majd keverjük össze vele, ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a rizsecet. Ezután megvan a legfőbb alapanyagunk, ami kell a sushi készítéshez, hűtsük ki!
  5. Az uborkát hosszában nyolcadoljuk, vágjuk ki a magházat, és csináljunk olyan hosszú egyenes rudacskákat, amilyen a nori lap hossza.
  6. Ugyanilyenre hozzuk össze a paprikát.
  7. A halakat használat előtt 24 órát fagyasszuk, hogy elpusztuljanak az élősködök benne.
  8. Tehát a halacskákat szálkátlanítjuk, és kisujj vastagságúra vágjuk, természetesen a bőre nélkül!
  9. Wasabink ha por, kevés vízzel egy viszonylag gyurmaszerű masszává keverjük.
  10. Helyezzünk egy fél ív norit a bambusztekercsre.
  11. Tartsuk kezünket benedvesítve, és tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére, és terítsük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen (ez a feltekerés miatt kell).
  12. Tegyük a sushi rizsre a zöldség és/vagy hússzeleteket hosszanti irányba (aki szereti wasabival is megkenheti).
  13. Ezután kezdjük el feltekerni a bambuszlap segítségével a norit, figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan le legyen zárva.
  14. Miközben feltekerjük óvatosan, kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét a készülő sushi tekercs, de ügyeljünk rá hogy ne nyomjuk szét.
  15. Miután feltekertük, távolítsuk el a bambuszt.
  16. Egy nedves és nagyon éles késsel szeleteljük fel a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre, vigyázzunk arra hogy a késsel egyenesen lefele szeljünk, és ne fűrészelve vágjunk, mert akkor széthullhat vágás közben a sushi.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 69995
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 09.

Ajánló

Tálaláskor legyen egy kisebb edény, amibe öntesz 0,5 dl szójaszószt, ebbe lehet tunkolni a Makikat, ha vagányabb vagy, akkor tehetsz a szószba wasabi krémet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

fagyufa 13 recept

Imádom a pálcikás ételeket, eleinte kihívást jelentettek számomra, nem csak az elfogyasztásuk, hanem az elkészítésük. Ha nekiállsz, tényleg javaslom, legyél nagyon nyugodt, és nézz meg az interneten legalább 2 különböző videót az elkészítéséről, tekerésről. A rizs ha jól készíted el, nagyon fog ragadni, fontos, legyen egy vizes edény, amiben folyamatosan nedvesítheted a kezed! Vigyázz a nori lap viszont nem szereti a vizet. :) A késnél tényleg fontos, hogy nagyon éles legyen, nem jó ha reszelve szeleteled, széteshet a remekműved!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én egyetlen dologra lennék kíváncsi, hogy az ára hogy lehet 2500 Ft? Tonhal és nyers lazac? Csak egy jobb min?séíg? nori lap kerül 1500 Ft-ba! A lazac még leértékelt kilónkénti ára is közel 4-5000Ft. Ebb?l minoimum kell 20 Dkg... jah és akkor a rizs? A sushi rizs szintén 1000 Ft, a szójaecet, gyömbér, wasabi szintén ezresek.... Nem beszélek hülyeséget, gyakran készítek sushít, de sajnos, anyagi okokból nem a legdrágább alapanyagokból, így jól megnézem mi mennyi... így is egy 4 f?re kb. 10-12 ezer és az minium (úgyhogy van otthon szójaszózs, és uborka...)

P.

A 2000-3000/F? lenne valóban a helyes...

fagyufa

Kedves manoful, a leírásomból kivették, vagy kimaradt, hogy nem kell a legdrágább alapanyagokat megvenni, a rizsnek ugyan olyan jó a közértben kapható rövid szem? is, f?leg ha valaki még soha nem készített ilyen ételt! Én a pesti árakhoz tudok viszonyítani. Megkerestem a legolcsóbb lel?helyeket. A lazacot 2800Ft/kg-os áron vettem, két f?re felesleges és sok 20dkg a lazacból mivel nem csak lazacossal szeretném ?ket jóllakatni! Tonhal ára 4-6 ezer Ft/kg kapható. A szójaszósz 1,5liter 1800Ft, rizsecet 0,5liter 700Ft, wasabi, gyömbér árára nem emlékszem, viszont a receptben az adagra vetített árral számoltam. Egy üveg rizsecet vagy szójaszósz nagyon sok alkalomra elegend?. Gyakran készítettem én is 4-6 f?re és nem került annyiba amennyit te vázoltál. Így az árat max 3000Ft-ra változtatom, 2 f?re ez reálisabb :))

fagyufa

Kedves manoful, a leírásomból kivették, vagy kimaradt, hogy nem kell a legdrágább alapanyagokat megvenni, a rizsnek ugyan olyan jó a közértben kapható rövid szem? is, f?leg ha valaki még soha nem készített ilyen ételt! Én a pesti árakhoz tudok viszonyítani. Megkerestem a legolcsóbb lel?helyeket. A lazacot 2800Ft/kg-os áron vettem, két f?re felesleges és sok 20dkg a lazacból mivel nem csak lazacossal szeretném ?ket jóllakatni! Tonhal ára 4-6 ezer Ft/kg kapható. A szójaszósz 1,5liter 1800Ft, rizsecet 0,5liter 700Ft, wasabi, gyömbér árára nem emlékszem, viszont a receptben az adagra vetített árral számoltam. Egy üveg rizsecet vagy szójaszósz nagyon sok alkalomra elegend?. Gyakran készítettem én is 4-6 f?re és nem került annyiba amennyit te vázoltál. Így az árat max 3000Ft-ra változtatom, 2 f?re ez reálisabb :))

Törölt felhasználó

Teljesen reális volt az el?z? ár is, nem értem... Nálunk minden héten kerül japán étel az asztalra (apukám kedvéért legtöbbször maki sushi, mást ? nem bír megenni "nyersen"), a hozzávalókat piacon illetve japán/ázsiai boltokban vesszük. Meg kell jegyeznem, hogy a családom hajt a min?ségre (nem sznobizmusból:)). Mégis megvan nyolc f?re kevesebb, mint 6ezerb?l, min?ségi termékekkel!

Hozzávalók

6-8 rúdhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.