Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákhabos linzer

Mákhabos linzer
Mákhabos linzer
48 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csakis dicsérni tudom, nagyon finom, könnyed sütemény. Mákrajongóknak ajánlom kipróbálásra, biztos nem fog csalódást okozni.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  2. Fél órára a tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részét pedig a fagyasztóba pihenni.
  3. Egy körülbelül 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, megkenjük a lekvárral és ráöntjük a mákos tölteléket, elsimítjuk. A fagyasztóban lévő tésztadarabkát nagy lyukú reszelőn a mákos habra reszeljük.
  4. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 25-30 percig sütjük Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. Egy lábasba szórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a darált mákot és a fahéjat, összekavarjuk, majd a tejet is hozzáadva 2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kardamomt és kihűtjük.
  2. A tojásfehérjéből a sóval együtt kemény habot verünk. Ha már a mák kihűlt, 2-3 evőkanál tojáshabot adunk hozzá és fellazítjuk, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk, ügyelve hogy a hab ne törjön össze.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 992
elküldve: 11
receptkönyvben: 259
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos süti, baracklekváros-mákos linzer, mákhabos szelet

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyctea
Nyctea Thu, 2016-02-25 10:40

Köszönöm a receptet, isteni finom ez a sütemény! Nagy sikert aratott családi körben. Már most közölték, hogy a legközelebbi karácsonykor mákos bejgli helyett ilyet szeretnének enni. :D

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2016-02-25 11:06

Köszönöm a visszajelzést, és örülök a sikerednek. Nálunk is nagyon menő...bármikor készen állnak az elpusztítására...:D

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sun, 2015-09-27 12:34

Köszönöm Judit6...nem fogsz benne csalódni.
Kellemes,szép vasárnapot Neked/Nektek.

456
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
szódabikarbóna 2 kk
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 20 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
1 csipet
cukor 10 dkg
mák 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
kardamom 1 késhegynyi
tej 3 dl
sárgabaracklekvár 4 ek