r
Nosalty Logó

Kolbászkrémes karaj-puffancs hagymásburgonya-ágyon

Lizinka_
Kolbászkrémes karaj-puffancs hagymásburgonya-ágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Tetejére

763
Kalória
40.5g
Fehérje
45.7g
Szénhidrát
46.3g
Zsír
379.9g
Víz
137.7g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 1530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2796.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    759.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A sütnivaló kolbászból kinyomjuk a tölteléket egy tálkába. A burgonyát mosás és tisztítás után kb. fél cm-es karikákra, a hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a burgonyát, a sót és a lágy zsírt. Ezután egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük.
  3. A hússzeleteken elosztjuk a kolbásztölteléket. Félbehajtjuk és fogvájóval rögzítjük. A kis puffancsokat ráhelyezzük a hagymás krumplira. Paradicsomszeletekkel díszítjük.
  4. Sütőbe tesszük kb. 40 percre előmelegített 180 C-on. A sütőedényt letakarjuk alufóliával. Majd levesszük a fóliát és megkenjük a zsírral.

Tetejére

  1. Egy kisebb pohárban összekeverjük a zsírt a fűszerpaprikával. Ezzel megkenjük a húsok tetejét.
  2. Fólia nélkül visszatesszük a tepsit a sütőbe annyi időre, hogy átpiruljon a teteje. Ez kb. 10 perc.
  3. Kellemes melegen, tetszőleges savanyúsággal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek