r
Nosalty Logó

Rakott spagetti KonyhaBoszi konyhájából

KonyhaBoszi
Rakott spagetti KonyhaBoszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

842
Kalória
48.4g
Fehérje
61.3g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
233.4g
Víz
139.2g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 6733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta kifőzése

Szósz elkészítése

Összeállítás

Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    387 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10940.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    626 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    4679 mg
  • Nátrium
    2831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    490.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1867.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1554 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 6733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Tészta kifőzése

  1. Felteszünk egy kb. 2 liter vizet forrni, megsózzuk.
  2. Forráskor beletesszük a tésztát. Majdnem készre főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl puhára! Ha kész, szűrjük le.

Szósz elkészítése

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Olajon üvegesre dinszteljük.
  2. Az üvegesre dinsztelt hagymára tesszük a húst, átsütjük rajta, ne maradjon rózsaszín rész, sokszor kell kevergetni, nehogy leragadjon és odaégjen!
  3. Öntsük fel vízzel, fűszerezzük meg, keverjük jól át.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet is. Ha szeretnénk, tehetünk bele ekkor gombát is. Forraljuk addig, amíg a számunkra megfelelő mennyiségű marad a szaft. Folyamatosan keverjük, mert leragadhat.

Összeállítás

  1. A tejfölt keverjük ki pirospaprika porral, egy tojássárgájával és egy ek olajjal (ízlés szerint).
  2. A tepsit jól vajazzuk ki, hogy ne ragadjon le a tészta.
  3. A kifőtt és leszűrt tésztát tegyük a tepsibe, öntsük rá a szószt, jól keverjük össze őket, ne maradjon szósztalan tészta rész.
  4. A tetejére öntsük rá a tejfölös masszát. Oszlassuk el, majd erre reszeljük rá a sajtokat. Én kétfélét szoktam tenni rá, mert a Párom a füstöltet, én viszont az edámit szeretem. (Egyik egyik felére, másik másikra.)
  5. Végül tegyük be a sütőbe, lefóliázva 180-on°, légkeverésen kb. fél órára, de folyamatosan nézzük, az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg a tetején a sajtot. (Gáztűzhelyen 220°-on szoktam sütni, de folyamatosan figyelni kell rá.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a spagettit és a lasagnét is, a két ételt kombinálva megszületett a rakott spagetti, melyet kedvenc Anyós-jelöltem ötletelt ki, én pedig kicsit tovább fejlesztettem. :) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek