r
Nosalty Logó

Magyaros csirkecomb vele sült krumplival

szépróza
Magyaros csirkecomb vele sült krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pácolás

elkészítés

1249
Kalória
27.1g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
107.6g
Zsír
239.7g
Víz
120.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 2497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    479.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

pácolás

  1. A pácolás:
  2. A húst megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük.
  3. A combokon keresztbe 2-3 hosszanti vágást ejtünk, hogy a páclé minél jobban átjárja őket. (Így könnyebben is sülnek meg.)
  4. Az olajat összekeverjük a pác többi hozzávalójával (nem lesz teljesen homogén a massza), majd ebbe forgatjuk a combokat.
  5. A bepácolt húst a hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át pácoljuk. Ne essünk kétségbe, hogy sok lesz a páclé, hasznát vesszük a következő lépésben.
  6. A sütés:
  7. A húsokat kivesszük az olajból, és félretesszük.
  8. A krumplit megmossuk, héjastul kb. fél centis karikákra vágjuk, összekeverjük a pácolajjal (ha kevés, még öntünk hozzá). Annak lesz igazán könnyű dolga, aki előre gondolkodott, és zárható műanyagdobozban pácolt: ekkor csak belekarikázzuk a krumplit, rátesszük a fedőt, és jól összerázzuk.
  9. Az olajos krumplit egy hőálló tálba öntjük, megsózzuk.
  10. Megsózzuk a combokat, és a krumpli tetejére helyezzük, a bőrös oldalukkal lefelé.
  11. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben először 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát,megfordítjuk a combokat, és maximumon ízlés szerint megpirítjuk őket.
  12. Míg a hús sül, felkockázunk egy zsemlét, és száraz serpenyőben vagy grillben ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Van úgy, hogy az ember rákíván a hazai ízekre... Itt, Angliában, ez velünk mostanában sokszor előfordul - dacára annak, hogy indiai lakótársaink jobbnál jobb dolgokkal látnak vendégül minket.  Sajnos árat maximum fontban tudnék megadni, mindenesetre ezek az alapanyagok otthon sem túl drágák. 

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...