adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
1249
Kalória
27.1g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
107.6g
Zsír
239.7g
Víz
120.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 26% Zsír
pácolás
-
250g csirkecomb278 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
23g ketchup23 kcal
-
3g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
elkészítés
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 26% Zsír
pácolás
-
500g csirkecomb556 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
elkészítés
Összesen
2497
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 26% Zsír
pácolás
-
42.6g csirkecomb47 kcal
-
14.5g napraforgó olaj128 kcal
-
3.8g ketchup4 kcal
-
0.4g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
elkészítés
Összesen
213
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 107.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 986.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 239.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2714 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 215.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1973.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 929 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 93.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 479.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
2497
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 462 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
213
kcal
Elkészítés
pácolás
- A pácolás:
- A húst megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük.
- A combokon keresztbe 2-3 hosszanti vágást ejtünk, hogy a páclé minél jobban átjárja őket. (Így könnyebben is sülnek meg.)
- Az olajat összekeverjük a pác többi hozzávalójával (nem lesz teljesen homogén a massza), majd ebbe forgatjuk a combokat.
- A bepácolt húst a hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át pácoljuk. Ne essünk kétségbe, hogy sok lesz a páclé, hasznát vesszük a következő lépésben.
- A sütés:
- A húsokat kivesszük az olajból, és félretesszük.
- A krumplit megmossuk, héjastul kb. fél centis karikákra vágjuk, összekeverjük a pácolajjal (ha kevés, még öntünk hozzá). Annak lesz igazán könnyű dolga, aki előre gondolkodott, és zárható műanyagdobozban pácolt: ekkor csak belekarikázzuk a krumplit, rátesszük a fedőt, és jól összerázzuk.
- Az olajos krumplit egy hőálló tálba öntjük, megsózzuk.
- Megsózzuk a combokat, és a krumpli tetejére helyezzük, a bőrös oldalukkal lefelé.
- Alufóliával lefedve előmelegített sütőben először 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát,megfordítjuk a combokat, és maximumon ízlés szerint megpirítjuk őket.
- Míg a hús sül, felkockázunk egy zsemlét, és száraz serpenyőben vagy grillben ropogósra sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 60 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
Van úgy, hogy az ember rákíván a hazai ízekre... Itt, Angliában, ez velünk mostanában sokszor előfordul - dacára annak, hogy indiai lakótársaink jobbnál jobb dolgokkal látnak vendégül minket. Sajnos árat maximum fontban tudnék megadni, mindenesetre ezek az alapanyagok otthon sem túl drágák.