r
Nosalty Logó

Magyaros csirkecomb vele sült krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Magyaros csirkecomb vele sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 1249 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 2497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 213 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1249 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

pácolás

elkészítés

Elkészítés

pácolás

  1. A pácolás:
  2. A húst megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük.
  3. A combokon keresztbe 2-3 hosszanti vágást ejtünk, hogy a páclé minél jobban átjárja őket. (Így könnyebben is sülnek meg.)
  4. Az olajat összekeverjük a pác többi hozzávalójával (nem lesz teljesen homogén a massza), majd ebbe forgatjuk a combokat.
  5. A bepácolt húst a hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át pácoljuk. Ne essünk kétségbe, hogy sok lesz a páclé, hasznát vesszük a következő lépésben.
  6. A sütés:
  7. A húsokat kivesszük az olajból, és félretesszük.
  8. A krumplit megmossuk, héjastul kb. fél centis karikákra vágjuk, összekeverjük a pácolajjal (ha kevés, még öntünk hozzá). Annak lesz igazán könnyű dolga, aki előre gondolkodott, és zárható műanyagdobozban pácolt: ekkor csak belekarikázzuk a krumplit, rátesszük a fedőt, és jól összerázzuk.
  9. Az olajos krumplit egy hőálló tálba öntjük, megsózzuk.
  10. Megsózzuk a combokat, és a krumpli tetejére helyezzük, a bőrös oldalukkal lefelé.
  11. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben először 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát,megfordítjuk a combokat, és maximumon ízlés szerint megpirítjuk őket.
  12. Míg a hús sül, felkockázunk egy zsemlét, és száraz serpenyőben vagy grillben ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10217
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Gordon Ramsay egyik műsorában láttam, hogy sült húshoz pirított kenyérkockákat kínál. Nem mondom, hogy rendszert csinálok belőle, de egyszer érdemes kipróbálni. Ha nem jön be, tegyük félre egy krémleveshez. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Magyaros csirkecomb vele sült krumplival
szépróza 96 recept

Van úgy, hogy az ember rákíván a hazai ízekre... Itt, Angliában, ez velünk mostanában sokszor előfordul - dacára annak, hogy indiai lakótársaink jobbnál jobb dolgokkal látnak vendégül minket.  Sajnos árat maximum fontban tudnék megadni, mindenesetre ezek az alapanyagok otthon sem túl drágák. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

mentve :)

szépróza

köszi a bizalmat, remélem, ízleni fog :-) ui.: a pirosarany úgy t?nik paprikakrém néven fut eztentúl ;-)

preskaszilvia

A 40kg krumpli nem sok egy picit?

szépróza

Írtam volna, hogy ízlés szerint, de az új feltölt?rendszer nem engedi, pontos mennyiséget kell megadni. Úgyhogy akkor most írom: variáljátok a krumpli mennyiségét a család szokásainak megfelel?en :-)

Törölt felhasználó

Kedves Szépróza! Én nem is tudtam, hogy ilyen nehéz feltölteni egy receptet! Nem lehet a saját szavaiddal fogalmazni a hozzávalókat?? Mindenesetre, ha már pontos mennyiséget kérnek, akkor javítsd már ki 40 dkg-ra a krumpli mennyiségét! - ahogy Gabys javasolta. Finom lehet ez az együtt sült változat! Kösz a receptet! Mariann

szépróza

elnézést kérek mindenkit?l, teljesen jogos így - én vagyok a figyelmetlen, duplán is! köszönöm a figyelmeztetést!

Odzsika

Mármint 40 dkg gondolom, de kipróbálom :)

Gabys

Kedves Róza:) (remélem nem tévedek a nevedben) Nagyon jól hangzik a recepted, el is teszem. De, az el?készületi id? 510 perc, a krumpli majd egy zsáknyi:) Biztos siettél, vagy melléütöttél. Javasolhatom, hogy javítsd ki?:) A receptfeltevéssel az a gyanúm nem csak neked vannak gondjaid. Baromi sok a hivatalos elnevezés, ami nekem is gondot okoz ha receptet teszek fel. pl. pirospaprika, keresgélés után megtaláltam =f?szerpaprika vagy a zsír. Szerintem a hentes vagy az üzletláncokban nagy szemekkel lesnének rám, ha mangalica zsírt kérnék. Nálad ez a paprikakrém. Kiváncsi lennék, hány háziasszony mondja pl. a férjének, nagyobb gyerekének, hogy pirospaprika helyett vegyél f?szerpaprikát, vagy piros arany helyett paprikakrémet. Jó lenne, ha a megszokott hétköznapi elnevezések is szerepelnének. Azt hiszem nekünk is könnyebb lenne, és id?t spórolnánk meg a az elnevezések keresgélésével. Szép hétvégét: Gabi

Törölt felhasználó

Szia Gabys! Én a 40 kg-t automatikusan 40 dkg-nak olvastam, az 510 perc meg biztos 5-10 perc akart lenni. :) Szerintem Szépróza még most sem érti, hogy elütötte... :) Egyébként meg tényleg jó recept! Üdv: Mariann

szépróza

sziasztok! itt is leírom, hogy bocsánat, én gépeltem el, és nem vettem észre els?re a javítást sem :-) de egy szerkeszt? már javította közben. a paprikakrém szerintem a reklám miatt van - bár így sincs sok értelme, hiszen mindenki pirosaranynak hívja, még ha nem azt a márkát veszi, akkor is. úgyhogy szerintem is jobb lenne nem túlkomplikálni a dolgokat. remélem, azért a bénázásom ellenére adtok majd egy esélyt a receptnek ;-)

Gabys

Kett?t is Rózám, kett?t is:))))) Szép hétvégét:) Gabi

szépróza

:D nagyon köszi, minden szépet és jót Neked is :-)

Törölt felhasználó

Szia Szépróza! Már helyesen vannak a mennyiségek! :) A Piros Arannyal kapcsolatban teljesen igazad van! Én is mindig Vegetának mondom az összes fajtájú ételízesít?t. :) A recept nagyon jó!! Még egyszer kösz! Mariann

szépróza

szia Mariann, ezer örömmel, köszönöm a pozitív kritikát! további kellemes sütés-f?zést!

jezsoeka

Elkészítettem. A válogatós kis fiam repetázott bel?le. Én a római tálban sütöttem meg. Köszönöm a receptet.

szépróza

nagyon örülök :-) a római tál ötletét pedig köszönöm, els?sorban azok nevében, akiknek van - sajnos nekem itt Angliában még hiányos a konyhai eszköztáram ;-)

Speici

Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy egy olyan ételt amiben ketchup van, ne hívjunk magyarosnak! Ez legalább akkora képzavar,mint a pulykagulyás vagy a békehadtest.

Gabys

Kedves Speici, nem akarlak elkeseríteni, de létezik békehadtest. Az USA állította fel 1961-ben, ha jó a memóriám a fejlöd? országok megsegítése miatt, önkéntesekkel. Ha gondolod olvass utána. A ketchuppal szerintem semmi baj. Ha az van a receptben, hogy átpaszírozott f?szerezett paradicsom az mennyivel jobb??? Nekem spec. a pulykagulyással sem lenne semmi bajom, ha az ízletesen van elkészítve. Hát a képzavarról ennyit:)

szépróza

természetesen bátran használjon bárki kechup helyett s?rített paradicsomot, és adjon hozzá pici cukrot, hogy pikánsabb legyen. nekem most így esett kézre.

orsikaa5

Ez lesz a holnapi ebédünk! :)

szépróza

remélem ízleni fog :)

orsikaa5

nagyon ízlik!!! kicsit nehezen fogtam hozzá, mert a pácolási id?vel és várakozással kissé macerásnak t?nt, de megérte! :) nagyon finom, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki bátran!

diane

örülök :) én ilyenkor általában egész estére a pácban hagyom, és másnap már csak ki kell sütni - így kevésbé macerás szerintem :) szépróza - csak a másik profiljával :D

Hozzávalók

pácolás

elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek