Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-fokhagymás sült csibecombok

Rozmaringos-fokhagymás sült csibecombok
Rozmaringos-fokhagymás sült csibecombok
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez több recept variációja. Mai ebédre ezt készítettem. Egyszerűen elkészíthető, és kimondottan finom lett a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én fokhagymás rizzsel és kompóttal tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rozmaring leveleit mozsárba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szétnyomkodjuk, összezúzzuk, majd az olajat apránként hozzáadva pépesítjük. Végül belekeverjük a citromlevet és a reszelt gyömbért.
  2. Nejlon zacskóba tesszük a húst, ráöntjük a fűszeres masszát, és jól összerázzuk. Időnként átnyomkodjuk, átforgatjuk, hogy mindenhová jusson a fűszeres olaj.
  3. Legalább pár óráig pácoljuk, de legjobb egy egész éjjelt a hűtőben pihentetni.
  4. Tepsibe tesszük, rárakjuk a késsel szétnyomkodott fokhagymát (héjában), felöntjük a fehérborral, és lefedve előmelegített sütőben megsütjük. Még tehetünk rá pár szál rozmaring ágat.
  5. Utolsó 15 percben levesszük a fedőt, megkenjük mustárral, és szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 637
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkecombok, sült csirkecombok, fokhagymás-rozmaringos csirkecombok sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Tue, 2015-08-11 16:07

Remek! A hús zaftos, az íz kellemes. Gondolom, ezzel el is mondtam mindent a receptről.

390
rozmaring 4 szál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
citromlé 2 ek
gyömbér 1 teáskanál
csirkecomb 6 db
fokhagyma 1 közepes fej
fehérbor 2 dl
mustár 2 ek