Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros brassói aprópecsenye

Magyaros brassói aprópecsenye
Magyaros brassói aprópecsenye
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom, amit csinált nekem, száraz volt. Átvariáltam, és nagyon fincsi lett. Zöldborsót is is tettem bele, de amikor beteg lettem, el kellett hagynom, de így is kitűnő íze van.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyú uborka. Jó pohár fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felvagdaljuk csíkokra a húst, a szalonnát, a zöldpaprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk.
  2. Apró csíkokra vágott füstölt szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, ezzel is átsütjük, majd a csíkokra vágott húst, a vékonyra vágott fokhagymát, a felvagdalt zöldpaprikát, paradicsomot (vagy lecsót), kevés sót és borsot. Puhára pároljuk.
  3. Ha a levét elfőtte, és a hús még kemény, kevés vízzel pótolhatjuk a levet.
  4. Ha a hús megpuhult, lesütjük, levesszük a tűzről. Beletehetjük a főtt zöldborsót is, ha szeretnénk. (Én kihagytam magamnak, mert nem szabad fogyasztanom.)
  5. Az 1,5 kg burgonyát megtisztítjuk, egyenletes kockára vágjuk, megsütjük, és hozzákeverjük a húshoz.
  6. Savanyúsággal kínáljuk
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 684
elküldve: 4
receptkönyvben: 206
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós-kolbászos arpópecsenye, szalonnás-kolbászos ragu burgonyával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-12-13 06:56

Kedves Szakácsunk,
Tiéd lett 2011.12.12. legnézettebb receptje.
Gratulálunk!
Üdvözlettel: Németh Barbara

annazsofi
annazsofi / annazsofi Mon, 2011-12-12 22:25

A brassói akkor lesz "száraz", ha zsírtalan húsból készül. Szűzpecsenyéből az igazi, vagy ha nincs, akkor seréslapockából.Érdemes kipróbálni! Én is szoktam zöldborsót is tenni bele, de akkor nem "illik" hozzá a fokhagyma. Ezt egy hivatásos szakácstól tanultam!

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Thu, 2011-12-15 17:58

Szia annazsofi ! Sajnos nem értek veled egyet, mert a lányom is lapockából vagy combból csinálta és száraz volt.
Próbáld ki a receptemet és meglátod hogy finom, és illik bele a fokhagyma még akkor is ha van benne zöldborsó.
Remélem kipróbálod a receptet és tájékoztatsz az eredményről. Kellemes hetet neked: Dézi

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Thu, 2011-12-15 18:02

Szia Kedves Jultschi! Falusi asszony révén én megtermelem magamnak ami kell, pl burgonya zöldborsó paprika paradicsom. Hát ezért ennyiből. Aki úgy vesz mindent annak bizony kb 1000-1200ft. Remélem azért elgyerte tetszésedet a recept.Üdv : Dézi

1599
sertés rövidkaraj 50 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
kolbász 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
zöldpaprika 2 db
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
zöldborsó 20 dkg
napraforgó olaj 3 dl