Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye Budai módra

Brassói aprópecsenye Budai módra
Brassói aprópecsenye Budai módra
210 perc / előkészület: 120 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma nálunk ez volt a vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A képen nem úgy látszik, de tényleg nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát nagyon vékony, kb. 2 cm hosszú csíkokra vágjuk, és kisütjük ropogósra. (Lassú tűzön pirítsuk, mert könnyen megég!)
  2. Ezután belekeverjük az előzőleg felkockázott hagymát, és fedő alatt üvegesre pároljuk.
  3. A csíkokra vágott húst beletesszük, megsózzuk, és fehéredésig sütjük.
  4. Belekeverjük a paradicsomszószt, a majorannát és a borsot.
  5. Felöntjük egy pohár vízzel, és puhára főzzük.
  6. Beletesszük az összepaszírozott fokhagymát, és zsírjára sütjük.
  7. A hússal egyidejűleg feltesszük a megmosott burgonyát héjával főni.
  8. Ha megfőtt, leöntjük róla a vízet, hagyjuk kihűlni.
  9. Ha kihűlt, meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  10. Forró olajban megsütjük, és a húshoz keverjük, és szükség esetén még megsózzuk.
  11. Melegen tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 42 510
elküldve: 4
receptkönyvben: 198
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Tímea

Mióta szakács: 2011.07.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aprópecsenye, brassói, brassói aprópecsenye

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Mon, 2011-09-26 09:25

Kedves Tratata!
Még soha nem hallottam, hogy dagadóból készítették a brassóit. Nem zsíros? Te készítetted már?
Kíváncsian várom a válaszod.
Vali

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-09-24 21:02

Csak annyit tennék hozzá a recepthez,hogy a husválasztás a legfontosabb.A 7o-es 8o-as években a legjobb Brassóit a körtéri Lordok házában lkehetett kapni.2o évembe tellett amig kideritettem a titkot.Higyje el mindenki hogy dagadóból kell csinálni.A hus szálával ellentétesen kell hosszu csikokra vágni..A többit el sem olvastam mert egy recept se lehet rossz.Rá fogtok jönni hogy az igazi a dagadó.Sok sikert mindenkinek.
Szivélyes üdvözlettel Vörös Pimpernel

1404
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 6 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
majoranna 1 ek
bors 1 kk
0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
napraforgó olaj 2 dl