Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói Kingabinga konyhájából

Brassói Kingabinga konyhájából
Brassói Kingabinga konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom szülinapja alkalmából úgy döntöttem, eltekintek a diétás koszttól. Így esett a választásom a brassóira, amit felénk jó borsosan-fokhagymásan, paradicsompürével készítenek. Eredetileg ugyan friss, kis kockára vágott burgonyából és szintén kockára vágott húsból készítjük, de most a munka utáni lustaság győzött. Sebaj, meglepően finom lett fagyasztott hasábburgonyából is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez az étel is legfinomabb friss alapanyagokból. Igaz, így jóval tovább tart az elkészítése, mert a burgonyát pucolni és kicsi kockára kell vágni sütés előtt, de ráérősebb hétvégéken megéri úgy is kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd rádobjuk és kicsit megpirítjuk a bacont is. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és néhány percig együtt pirítjuk. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és illatosodásig forgatjuk együtt a szalonnával. Ha esetleg kevés lenne a zsír, ami a szalonnákból kiolvadt, kevés olíva- vagy napraforgóolajjal meglocsolhatjuk, hogy semmiképp ne legyen száraz az ételünk.
  2. Időközben vékony csíkokra vágjuk a sertéscombot, és amikor már illatozik a tűzön a keverékünk, hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk (bátran!), és fehéredésig forgatjuk, sütjük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd a lángot kicsire mérsékelve, fedő alatt puhára főzzük.
  3. Amíg a hús puhul, kisütjük a fagyasztott hasábburgonyát. Ez körülbelül addigra lesz kész, mire a hús megpuhul. Ha van még a hús alatt víz, levesszük a fedőt, és nagy lángon zsírjára sütjük.
  4. A húshoz adjuk a paradicsompürét, pár percig együtt pirítjuk, majd rászedjük a kisütött krumplit, és alaposan összeforgatjuk. Elzárjuk alatta a gázt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Fontos, hogy ezzel már ne süssük, így megmarad a frissessége, aromája, ami nagyon jól illik a fokhagymás paradicsomhoz.
  5. Tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói aprópecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

955
sertéscomb 60 dkg
hasábburgonya 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
bacon 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 fej
1 ek
bors 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
petrezselyem 1 csokor
víz 3 dl