r
Nosalty Logó

Brassói Kingabinga konyhájából

Ösztön Szerinti Anya
Brassói Kingabinga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

942
Kalória
42.8g
Fehérje
70.6g
Szénhidrát
54.5g
Zsír
403.5g
Víz
133.5g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9280.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    5776 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1614.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 3765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    394 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, majd rádobjuk és kicsit megpirítjuk a bacont is. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és néhány percig együtt pirítjuk. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és illatosodásig forgatjuk együtt a szalonnával. Ha esetleg kevés lenne a zsír, ami a szalonnákból kiolvadt, kevés olíva- vagy napraforgóolajjal meglocsolhatjuk, hogy semmiképp ne legyen száraz az ételünk.
  2. Időközben vékony csíkokra vágjuk a sertéscombot, és amikor már illatozik a tűzön a keverékünk, hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk (bátran!), és fehéredésig forgatjuk, sütjük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd a lángot kicsire mérsékelve, fedő alatt puhára főzzük.
  3. Amíg a hús puhul, kisütjük a fagyasztott hasábburgonyát. Ez körülbelül addigra lesz kész, mire a hús megpuhul. Ha van még a hús alatt víz, levesszük a fedőt, és nagy lángon zsírjára sütjük.
  4. A húshoz adjuk a paradicsompürét, pár percig együtt pirítjuk, majd rászedjük a kisütött krumplit, és alaposan összeforgatjuk. Elzárjuk alatta a gázt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Fontos, hogy ezzel már ne süssük, így megmarad a frissessége, aromája, ami nagyon jól illik a fokhagymás paradicsomhoz.
  5. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Párom szülinapja alkalmából úgy döntöttem, eltekintek a diétás koszttól. Így esett a választásom a brassóira, amit felénk jó borsosan-fokhagymásan, paradicsompürével készítenek. Eredetileg ugyan friss, kis kockára vágott burgonyából és szintén kockára vágott húsból készítjük, de most a munka utáni lustaság győzött. Sebaj, meglepően finom lett fagyasztott hasábburgonyából is!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért vagy mindig fáradt utazás alatt, és így tudsz rajta...

Hiába a pihenés a cél, a nyaralások sokszor inkább fárasztóvá válnak – különösen akkor, ha a tested nem tud alkalmazkodni az új környezethez vagy időzónához. De nem kell, hogy így legyen! Íme 5 bevált alvástipp, amit a szakértők maguk is használnak utazás közben.

Top Receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...