Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulyka brassói aprópecsenye

Pulyka brassói aprópecsenye
Pulyka brassói aprópecsenye
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a brassói receptet édesanyámtól tanultam gyerekkoromban, persze akkor sertéshúsból készült, ma már inkább pulykából készítem. Abból is finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük héjában, a húst apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megdinszteljük.
  2. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel.
  3. Rádobjuk a húst, elkeverjük, és addig pirítjuk, amíg a hús megpuhul.
  4. Ha a krumpli megfőtt, lehéjazzuk, apró kockákra vágjuk, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adjuk. Ha szükséges, még sózzuk.
  5. Jól elkeverjük, pár percig összemelegítjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 386
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, pulykahúsos brassói, brassói aprópecsenye pulykahúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

401
pulykahús 60 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint