r
Nosalty Logó

Pulyka brassói aprópecsenye

Ligeti Károly
Pulyka brassói aprópecsenye
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

406
Kalória
38.5g
Fehérje
38g
Szénhidrátok
10.6g
Zsír
298.5g
Víz
107.6g
Koleszterin
4.7g
Rost
3.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    298.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3144.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük héjában, a húst apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megdinszteljük.
  2. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel.
  3. Rádobjuk a húst, elkeverjük, és addig pirítjuk, amíg a hús megpuhul.
  4. Ha a krumpli megfőtt, lehéjazzuk, apró kockákra vágjuk, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adjuk. Ha szükséges, még sózzuk.
  5. Jól elkeverjük, pár percig összemelegítjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ezt a brassói receptet édesanyámtól tanultam gyerekkoromban, persze akkor sertéshúsból készült, ma már inkább pulykából készítem. Abból is finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...