r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2681 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 670 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2681 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst (pörköltnél)kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk.
  2. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk.
  3. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük.
  4. A szalonnátkevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük.
  5. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk.
  6. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével.
  8. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges,újra kevés vizet öntve alá.)
  9. Ha teljesen puha ahús,zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát. Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 73418
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Ajánló

Hagyományosan kockára vágott sült krumplival tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás
koszider 91 recept

Nézegettem az oldal brassói pecsenyéit, de ezt az elkészítési módot nem találtam. Magam Gullner Gyulától lestem el (In: Mesterszakácsok mesterművei. Bp., 1988, 90. oldal), azzal a különbséggel, hogy Gullner szűzpecsenyéből készíti, ami percek alatt megsül. Combból azért sokkal tovább tart. A jó brassói nem tocsog a zsírban, szaftja egészen rövid, de intenzív ízű - ezért kerül bele fokhagyma a legvégén is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?