Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Camembert-rel töltött csirkemell szilvalekvárral

Camembert-rel töltött csirkemell szilvalekvárral
Camembert-rel töltött csirkemell szilvalekvárral
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom imádja az aszalt szilvás-camembert-es csirkemellet, amit eddig többnyire az édesanyja készített nekünk. Gondoltam, én is megpróbálkozom vele, csak nem volt itthon aszalt szilva. Volt viszont szilvalekvár (sütőben készült, cukor nélküli), így azzal készítettem el, s a siker így sem maradt el :).

hozzávalók / 2 adag

A töltött csirkemellhez

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Én petrezselymes barna rizst készítettem hozzá, majd száraz fehérborral (olaszrizling) öblítettük le.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket oldalról hosszában felszúrjuk, jó nagy "zsebet" alakítunk ki, aztán így klopfoljuk ki egy kicsit.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd a felszeletelt camembert-t dugdossuk bele úgy, hogy ne lógjon ki a húsból.
  3. Bepanírozzuk, a szabad szélénél különösen odafigyelve, majd kisütjük.
  4. Sütés után kicsit hűlni hagyva, szépen lehet vágni, nem folyik ki a sajt.
  5. A végén szilvalekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

camembert-es csirkemell szilvalekvárral, rántott csirketekercs camembert sajttal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2371
csirkemell filé 2 db
camembert sajt 12.5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 3 dl
szilvalekvár 4 ek