Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra ropogós csirkeszárnyak

Extra ropogós csirkeszárnyak
Extra ropogós csirkeszárnyak
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira ropogós, finom, fűszeres! Egy finom salátával...! Mi nagyon szeretjük így. Már majdnem KFC-s :-))

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megtisztított csirkeszárnyakról a legvégét levágjuk (ezeket most nem használjuk fel), majd kettőbe vágjuk, és kissé besózzuk őket.
  2. A kukoricapelyhet egy nylonzacskóba tesszük, és megtörjük a kezünkkel, de besegíthetünk valamilyen nehezebb eszközzel is. Majd a panírozáshoz használatos tálba tesszük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és chiliporozzuk.
  3. A tojásokat megsózzuk és felverjük.
  4. Szokásos módon panírozzuk a húsokat: liszt-tojás, - majd az apróra tördelt cornflakes-ben.
  5. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a húsokat, és aranybarnára sütjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 44 296
elküldve: 7
receptkönyvben: 695
elkészítve: 23/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkeszárnyak kukoricapehellyel, rántott csirkeszárnyak cornflakes-szel, fűszeres kukoricapelyhes csirkeszárnyak

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2015-02-20 16:01

Kedves Vicikó!

Nálunk nagyon bevált. Ezután csak így készülhet a rántott csirke. Én úgy gondolom, hogy a csirke minden alkatrészéhez jó ez a panír.

b-n
b-n Tue, 2013-12-10 10:54

Tegnapi ebéd volt és pillanatok alatt elfogyott!! Köszi a receptet, még sok ilyet!

Kicsimicra
Kicsimicra Thu, 2012-07-26 11:27

Holnap jönnek a barátnőim, meglepinek szánom. Remélem isteni lesz. A hozzászólásokból az derül ki, hogy nagyon szuppper! Nekem már az első olvasásra is jónak tünt. Köszi a receptet.

wkata
wkata / wkata Fri, 2012-04-06 21:24

Szia!Ma ez volt a vacsink,de mivel emlékezetből kellett elkészítenem,kifelejtettem belőle a chilit.Így is nagyon-nagyon finom lett!!Ropogós,zamatos,ízletes!Köszönet a receptért!
Üdv..kata

ren1016
Zsivike / ren1016 Thu, 2012-04-05 10:11

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy nem fog nagyon elégni a pehely? Lassú tűznél is? vagy olyan mint a morzsa? imádom a szárnyat sütve nyammmm

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-04-05 11:22

Szia!
Egyáltalán nem, sőt ha kész, még ki is sárgállik néhol :-)
Én forró olajban sütöm, és csak nagyon kicsit veszem vissza, ha netán gyorsan sülne. ( tehát nem lassú tűzön sütöm )
Üdv: Vici

1337
csirkeszárny 7 db
tojás 2 db
finomliszt 50 g
kukoricapehely 55 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
repceolaj 1.5 dl