Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos-túrós stangli báránybőrben

Magos-túrós stangli báránybőrben
Magos-túrós stangli báránybőrben
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc túrós-magvas stangli receptem gondoltam újra a húsvéti báránysült elé. 

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összetörjük villával, a margarint és a füstölt sajtot lereszeljük.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, túrót, margarint, sajtot, sót, beleütjük a tojást. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk a hozzávalókból, 15-30 percet pihentetjük a hűtőben, fóliába csomagolva.
  3. A masszát kisodorjuk, a képen látható bárányhoz kb. 4 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval kivágjuk a "bundáját", gombócokat formázunk, szorosan egymáshoz illesztjük őket.
  4. A maradék masszából megformázzuk a bárány fejét, lábát, farkát, helyükre illesztjük őket, majd az egészet bőségesen megkenjük a felvert tojással, pogácsánként megszórjuk a különböző magvakkal. (A bárány szeméhez szegfűborsot használtam, de lehet sima bors vagy szegfűszeg is, a szája egy chili szál lett.)
  5. Ha stangli készül a masszából, akkor kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Ilyenkor megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és/vagy sajttal, és derelyevágóval kb 1 cm széles csíkokra szeljük.
  6. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 percet sütjük. Aki ropogósan szereti, számoljon rá plusz 10 percet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 318
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bárányforma sajtos pogácsából, húsvéti sajtos-magos bárány, bárányforma sós-magos pogácsából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
tehéntúró 250 g
finomliszt 250 g
margarin 250 g
tojás 2 db
füstölt sajt 100 g
tökmag 4 ek
napraforgómag 4 ek
mák 50 g
szezámmag 4 ek
2 teáskanál