Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos tönkölykenyér Pannitól

Magos tönkölykenyér Pannitól
Magos tönkölykenyér Pannitól
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle tönkölykenyér receptet kipróbáltam már, majd ezeket személyre szabtam és átalakítottam egy receptté, és azóta is ezt sütöm. Nagyon finom, de ajánlatos ezt a mennyiséget duplázni, mert gyorsan elfogy... :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük és összegyúrjuk az összes hozzávalót. A víz legyen langyos.
  2. Fél órát pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk. Eztán ismét magára hagyjuk fél órára.
  3. Picit még meggyúrjuk, majd vagy sütőlemezre tesszük, miután kis cipóformára alakítottuk, vagy kenyérformába helyezzük.
  4. 180 C-os sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Egy hőálló edénybe tegyünk egy kevés vizet, és tegyük azt is a sütőbe (hogy vízgőz alakuljon ki).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 229
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Panni

Mióta szakács: 2012.02.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér, tönkölybúza kenyér, sokmagos tönkölykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
tönkölybúza liszt 150 g
finomliszt 100 g
0.5 teáskanál
cukor 2 teáskanál
napraforgómag 30 g
tökmag 30 g
lenmag 15 g
szezámmag 10 g
instant élesztő 2 kávéskanál
víz 175 ml