r
Nosalty Logó

Tönkölykenyér tejes tang zhonggal

Évi néni
Tönkölykenyér tejes tang zhonggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

591
Kalória
23.2g
Fehérje
103.2g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
82.4g
Víz
26.7g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

Összesen 3552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tejes tang zhong

Tészta

Kenéshez

Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10558 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1108 mg
  • Foszfor
    3642 mg
  • Nátrium
    4646 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    619.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    494.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 3552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

Tejes tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg tejben 1 ek tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, dagasztó programon meggyúratjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk, 16 részre osztjuk. Minden tésztadarabból hosszúkás, kb. 30 cm-es tésztarudat sodrunk. Két kenyér készül ebből a mennyiségből.
  4. Egy kenyérhez 4 tésztarudat hosszába fektetünk egymás mellé, majd a másik négyet egymás után keresztben átbújtatjuk, mintha szőnénk. Ha egyik sort alulról kezdtük áthúzni, akkor a következőt felülről kezdjük. Amikor ez megtörtént, a tészta széleket maguk alá hajtjuk, és a tésztát így fektetjük szilikon kenyérformába.
  5. Tetejét megkenjük 1-2 ek íróval, és langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x2

Úgy gondoltam, tejes tang zhongot használva még lágyabb lehet a kenyér.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek