Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos Knäckebrot

Magos Knäckebrot
Magos Knäckebrot
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Légmentes dobozba zárva, hideg, száraz helyen a kenyér legalább 14 napig eláll.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a magokkal és a sóval.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, és összedolgozzuk.
  3. 2 sütőlemezt vízzel lemosunk.
  4. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket az előkészített sütőlemezeken, vizes kézzel kb. 37x32 cm-es lapokká simítjuk. A lapokat kb. 6x10 cm-es darabokra vagdossuk.
  5. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, 4-5 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 200 fokra állítjuk, és további 15-20 percig sütjük.
  6. Rögtön leszedjük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 970
elküldve: 4
receptkönyvben: 168
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diétás kenyér, ropogós kenyér diétásan, ropogós kenyérlepény, magos kenyérke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ritka
ritka Fri, 2015-02-20 17:49

Egy kicsit megküzdöttem az elsimításával, (lehet, hogy picit hígabbra kellett volna?) de megérte. A végeredmény nagyszerű lett és a sütőlapról is le tudtam szépen egyben szedni mindet. Vegyesen tettem bele a teljes kiőrlésű liszteket és egy picit változtattam az egyes magok arányain, ízlésünknek megfelelően.
Biztos, hogy máskor is készítem még
köszönöm

Bévi48
mamuka / Bévi48 Wed, 2015-01-07 18:01

Ha valamelyik magot szeretném kihagyni,akkor valamelyik másikat duplázni kell? Gondolok itt a tökmagra,napraforgómagra..

340
teljes kiőrlésű liszt 250 g
zabpehely 250 g
szezámmag 120 g
napraforgómag 50 g
tökmag 25 g
lenmag 20 g
2 tk
napraforgó olaj 6 ek
víz 375 ml