r
Nosalty Logó

Duplán sajtos masni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Duplán sajtos masni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 416 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    279.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8937 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2003 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    5547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 4153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tekerjük ki az egyik leveles tésztát, kenjük meg jó alaposan tojássárgájával, majd szórjuk meg sóval és bőségesen reszelt sajttal.
  2. Egyenletesen terítsük rá a másik leves tésztát is, és sodrófával guruljunk át rajta egyszer. Majd kenjük meg tojássárgájával, és vágjuk ujjnyi hosszú rudakra, kétszer csavarjuk meg őket, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. Szórjuk meg őket reszelt sajttal és egy kis sóval, majd tegyük az előmelegített sütőbe 170-180 °-ra 15-20 percre, és félidőnél forgassuk meg, hogy szépen egyenletesen süljenek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 5192
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplán sajtos masni
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Nem szeretjük használni azt a szörnyen túlzó kifejezést, hogy "függőséget okozó", de esküszünk, hogy ez a duplán sajtos, belül puha, kívül ropogós kis csokornyakkendő pontosan ilyen. Remek ünnepi vendégváró, de mindéképp dupla vagy tripla adag kell belőle, mert még a vacsora előtt biztosan elfogy az utolsó morzsaszemig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili