Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás Anett konyhájából

Máglyarakás Anett konyhájából
Máglyarakás Anett konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem készítek nagyon édesre semmilyen desszertet, így aki az életet édesen szereti, a tejbe még tehet cukrot ízlésének megfelelően.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karikára vágjuk a kifliket. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és felszeleteljük. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A tejet megmelegítjük egy kissé, beleteszünk egy vaníliás cukrot (aki édesebben szeretné, tegyen hozzá még cukrot), és a tojássárgájához adagolva hozzáadjuk. Ráöntjük a kiflikre a tejet.
  3. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, majd beletesszük a tejben megáztatott kiflit, ráhalmozzuk az alma karikákat. Keverjünk egy kevés fahéjhoz porcukrot, ízlés szerint, és szórjuk meg vele az alma tetejét.
  4. Tegyük a sütőbe 15 percre 180 fokra, aztán verjük fel a tojásfehérjét, keverjünk bele óvatosan egy kanál lekvárt, és kenjük rá a máglyarakásra, és addig süssük még, amíg megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 431
elküldve: 3
receptkönyvben: 70
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-fahéjas rakott kifli, édes kiflirakottas almával, édes rakott kifli almával és lekvárral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csibaba13
Csibaba13 Sun, 2016-01-17 16:19

Kedves Anett !
Nagyon köszönöm a receptet! Most készült el, nagyon finom lett! :)

Üdv: Csibaba13

376
kifli 8 db
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
alma 4 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 3 teáskanál
tojás 4 db
vaj 1 ek
sárgabaracklekvár 1 ek