Nosalty Logó

Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Almás máglyarakás kiflivel (Máglyarakás 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kiflis réteghez

Az almás réteghez

A habhoz

Összesen 775 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kiflis réteghez

Az almás réteghez

A habhoz

Összesen 3097 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kiflis réteghez

Az almás réteghez

A habhoz

Összesen 139 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 775 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4598.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.8 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 3097 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A kiflis réteghez

Az almás réteghez

A habhoz

Elkészítés

A kiflis réteghez

  1. A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük.
  2. A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük.
  3. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk.
  4. A kivajazott tepsibe tesszük.
  5. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével, a fahéjjal, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
  7. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt.
  8. Az alma tetejére simítjuk.
  9. Kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 102
  • 7 napos nézettség: 555
  • Össznézettség: 228034
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom, gyorsan elkészül és nem kell azon gondolkodni, meddig áll el! Pillanatok alatt elfogy. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Most vettem ki a süt?b?l, nagyon jó az illata....és nagyon finom is! Én egy kicsit el?sütöttem a kiflis masszát miel?tt rátettem volna a tojáshabot és tettem az almaréteg alá egy kevés durvára darált diót is.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!!! A dió nagyon jó ötlet volt! Biztosan feldobta :)

Törölt felhasználó

Szia! A napokban készülök máglyarakást készíteni. Szeretném megkérdezni, hogy hány db kifli kell hozzá? Bár csak ketten vagyunk, de a 4 személyes adag nem lesz sok... Mit tanácsolsz, ha a süt?m h?fokszabályzója nem m?ködik, azaz max. h?fokon ég? Köszi: Judit

Törölt felhasználó

Én zsemlével szoktam.De azzal is nagyon fincsi

Törölt felhasználó

Na de mégis! Ha nem fogy el rögtön...akkor meddig áll el? :)

Törölt felhasználó

Én ma készítettem el, nagyon fini lett! Köszi a receptet!

dezantropomorf

én is arra lennék kíváncsi, hogy a 300g kifli kábé hány darab :)

csillea

Szia! Még most sül, de biztosan nagyon finom lesz, már csak az illata is nagyon jó! Egy megjegyzés: a 7. pontban nem a sárgabarackot, hanem a cukrot forgatjuk a felvert tojásfehérjéhez, igaz? Köszönöm a receptet!

Bejja

Látom, nem válaszolt senki.. :-( Nem a cukrot, hanem a lekvárt kell óvatosan a felvert tojásfehérjébe keverni! Nagyon finom íz fog adni a habnak!

Törölt felhasználó

A lekvárt forgatjuk a habba! Jól van írva!

Belvedere

Tegnap megcsináltam. Páromtól a következ? üzenetet továbbítom: "Jó az anyag, utoljára a nagymamámé volt ennyire finom." Minden ujjunkat kétszer végignyaltuk. Ma pedig csak azért hívott a párom, hogy: "Ugye hagytál még nekem estére bel?le????" Nagyon nehezen hagytam. :)

Törölt felhasználó

Nekem a 300 g kifli 6 db-ból jött ki. :)

Ibi

En is elkeszitettem,nagyon finom lett. Bar CA-ban nem nagyon van kifli,de mexikoi zsomlebol is nagyon-nagyon finom lett,es csak saccra mertem,az atvaltasi kulonbsegek miatt. Nagyon varta a parom mikor lesz kesz,mert annyira fini volt az illat mar elokeszuleteknel:D Es persze egybol dupla adagot keszitettem,es megorvendeztettem a szomszedokat is vele,nem maradt el a dicseret:) nagyon koszi a fini receptet!!Elmentettem:)

Törölt felhasználó

Örülök a sikerednek :)

Törölt felhasználó

Nem a kötözködés miatt, de a máglyarakás-úgy tudom-eleve almás, tehát nem értem a címében kiemelt "almás máglyarakás" nevet. Van másmilyen is? Csak a pontosítás miatt kérdem. Nemes Vali

Törölt felhasználó

Nem én írtam így, az oldal szerkeszt?i javították át.

Edi

Én a maradék sütiket szoktam kiszárítani, és azokat használom kifli helyett. Kakaós kaláccsal, vagy diós beiglivel volt eddig a legjobb :) De babapiskótával sem rossz :)

Törölt felhasználó

Biztos nagyon finom így is :) Nálunk esély sincs ilyenre :))

Törölt felhasználó

Tökéletes recept! Isteni finom lett, köszönöm!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! :)

orsika86

Szia/Sziasztok! Lehet butaságot kérdezek, de hány fokon kéne megsütnöm? Megnéztem a többi receptet is és hol 200, hol meg 180 °C-ot írtak. Szóval kicsit tanácstalan vagyok. :) A választ el?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Sajnos nem tudtam hamarabb válaszolni... Az én süt?mön nincsen h?fok, csak tartalék és maxi gáz. Így én ebben nem tudok segíteni! Megégni biztosan nem fog 200 fokon sem, ha figyelsz rá! De ha csak 180 fokon sütöd, akkor szerintem lassabban fog megsülni. Jó próbálgatást és remélem tetszik a végeredmény! :)

Hozzávalók

A kiflis réteghez

Az almás réteghez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!