r
Nosalty Logó

Diós máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Diós máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.6 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    359 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 3497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citrom és a narancs lereszelt héját hozzáadjuk a tejhez, és összeforraljuk. Vaníliával ízesítjük. Még forrón ráöntjük a felszeletelt kalácsra, és összeforgatjuk.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük 70 g kristálycukorral, és ezt is a kalácsokhoz adjuk. Miután kihűlt, egy kivajazott jénaiba simítjuk.
  3. Az almát lereszeljük, hozzáadunk 30 g cukrot és ízlés szerint örölt fahéjat. Belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, és összepároljuk.
  4. Miután az alma kihűlt, elsimítjuk a kalácson. Gazdagon megkenjük baracklekvárral, és a durvára vágott dióval megszórjuk. Kb. 20 percig sütjük (a diót kicsit nyomkodjuk bele a lekvárba, nehogy a kiálló részeknél megégjen).
  5. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és lazán elkeverjük pár evőkanál lekvárral. A tojásfehérje habot rásimítjuk a süteményre, meghintjük porcukorral, és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert nagyon hamar megég a teteje! Én szoktam a tetejére sütés előtt diót szórni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 65465
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós máglyarakás
A kis gasztronauta 142 recept

Ha esetleg Húsvét után marad egy kis kalács, akkor készíthetünk belőle például egy isteni máglyarakást. Legjobb hozzá a kissé már szikkadt kalács, ilyenkor jobban magába szívja az ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...