r
Nosalty Logó

Diós máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Diós máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 437 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.6 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    359 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 3497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citrom és a narancs lereszelt héját hozzáadjuk a tejhez, és összeforraljuk. Vaníliával ízesítjük. Még forrón ráöntjük a felszeletelt kalácsra, és összeforgatjuk.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük 70 g kristálycukorral, és ezt is a kalácsokhoz adjuk. Miután kihűlt, egy kivajazott jénaiba simítjuk.
  3. Az almát lereszeljük, hozzáadunk 30 g cukrot és ízlés szerint örölt fahéjat. Belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, és összepároljuk.
  4. Miután az alma kihűlt, elsimítjuk a kalácson. Gazdagon megkenjük baracklekvárral, és a durvára vágott dióval megszórjuk. Kb. 20 percig sütjük (a diót kicsit nyomkodjuk bele a lekvárba, nehogy a kiálló részeknél megégjen).
  5. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és lazán elkeverjük pár evőkanál lekvárral. A tojásfehérje habot rásimítjuk a süteményre, meghintjük porcukorral, és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert nagyon hamar megég a teteje! Én szoktam a tetejére sütés előtt diót szórni.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 64333
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós máglyarakás
A kis gasztronauta 142 recept

Ha esetleg Húsvét után marad egy kis kalács, akkor készíthetünk belőle például egy isteni máglyarakást. Legjobb hozzá a kissé már szikkadt kalács, ilyenkor jobban magába szívja az ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek