Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglya felfújt

Máglya felfújt
Máglya felfújt
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így húsvét után maradt némi kalács, amit már senki nem tudott jó szívvel csak úgy megenni. A recept eredetileg kalácsfelfújtnak indult, de menet közben máglyarakásra jellemző jegyeket vett fel magára:), s megszületett ez a finom, könnyű és gyors sütemény.:)

hozzávalók / 6 adag

A máglyához

Az alma előkészítéséhez

A lekváros habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megszórjuk kb. 10 g cukorral (az alma édességétől függően) meg a fűszerekkel, s ráöntünk kb. fél dl vizet, összekeverjük, és kis lángon összemelegítjük.
  2. A tejet és a tejszínt alacsony hőfokon összemelegítjük. Óvatosan, nehogy odaégjen.
  3. A kalácsot kis kockákra vágjuk, és kb félig megtöltjük vele a szufléformákat. 
  4. Az 1 tojást meg 1 sárgáját a cukorral összekeverjük, és óvatosan hozzáöntjük a tejszínes tejet. Folyamatosan kevergessük.
  5. A masszának kb 3/4-ét ráöntjük a kalácsra, és elkezdjük szépen rápakolni az elkészült alma szeleteket. Mikor ez megvan, a maradék kaláccsal lefedjük, és ráöntjük a maradék tejet, pár percig hagyjuk állni.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és betesszük sülni kb 30 percre.
  7. Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a lekvárt. Amikor a kalácsok már szépen kezdenek megpirulni, rátesszük a lekváros habot, és addig visszatesszük a sütőbe, míg a hab is szépen megpirul. Ez kb. 10 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 379
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Malacka

Mióta szakács: 2012.11.07.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

máglyarakás, kalácsfelfújt szufléformában, habgaluskás felfújt szikkadt kalácsból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Begina
Begina Thu, 2013-12-05 14:20

Tegnap megcsináltam és nagyon jó lett! Én nem sok kicsi formába raktam, hanem egy nagy, kerek jénaiba, így talán még egyszerűbb. Tényleg nem ügy megcsinálni és szuperfinom! :) Köszi a receptet!

356
kalács 20 dkg
habtejszín 150 ml
tej 300 ml
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
cukor 40 g
cukor 10 g
alma 3 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
mézeskalács fűszerkeverék 0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 3 ek
tojásfehérje 1 db