r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt 3. - gyümölcsös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Kalácsfelfújt 3. - gyümölcsös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4060 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5656.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 4060 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nem kapcsos tortaformát vagy tepsit kivajazunk. Felkockázzuk akalácsot kisebb kockákra és elrendezzük a tepsi alján.
  2. Agyümölcsök és a szeleteltmandula kivételével egy tálban simára keverjük a hozzávalókat és ezt a kalácsra öntjük.
  3. Beletuszkoljuk a gyümölcsöket, ide-oda, megszórjuk a mandulával és aranybarnára sütjük.
  4. Várjuk meg, amíg kicsit kihűltés csak utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12577
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az örök klasszikus a maradék süti felhasználásának. Volt ugyanis egy traktorkerék méretű szavarinom, amit a napokban sütöttem. És bizony hiába ettük reggelire, uzsonnára, már a fülünkön is az jött ki, és bizony már inkább másra vágytunk. Hiába hívtam vendégeket, akik elpusztították volna, a földrajzi távolságok miatt, a lelkes jelentkezők sosem értek ide. No, aztán ma reggel úgy döntöttem, véget vetek a szavarin uralmának a konyhában. Becserkésztem, és egy hatalmas késsel galádul feldaraboltam. Az ötlet utána már adott volt.  ...de még mindig maradt belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...