r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt 3. - gyümölcsös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Kalácsfelfújt 3. - gyümölcsös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 678 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4060 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 678 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5656.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 4060 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nem kapcsos tortaformát vagy tepsit kivajazunk. Felkockázzuk akalácsot kisebb kockákra és elrendezzük a tepsi alján.
  2. Agyümölcsök és a szeleteltmandula kivételével egy tálban simára keverjük a hozzávalókat és ezt a kalácsra öntjük.
  3. Beletuszkoljuk a gyümölcsöket, ide-oda, megszórjuk a mandulával és aranybarnára sütjük.
  4. Várjuk meg, amíg kicsit kihűltés csak utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12293
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az örök klasszikus a maradék süti felhasználásának. Volt ugyanis egy traktorkerék méretű szavarinom, amit a napokban sütöttem. És bizony hiába ettük reggelire, uzsonnára, már a fülünkön is az jött ki, és bizony már inkább másra vágytunk. Hiába hívtam vendégeket, akik elpusztították volna, a földrajzi távolságok miatt, a lelkes jelentkezők sosem értek ide. No, aztán ma reggel úgy döntöttem, véget vetek a szavarin uralmának a konyhában. Becserkésztem, és egy hatalmas késsel galádul feldaraboltam. Az ötlet utána már adott volt.  ...de még mindig maradt belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek