Kalácsfelfújt Sunyi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sunyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
A felfújthoz
-
58g kalács214 kcal
-
83g tej47 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
33g lekvár/ dzsem93 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
8g vaj60 kcal
Összesen
720
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
A felfújthoz
-
350g kalács1285 kcal
-
500g tej280 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
50g vaj359 kcal
Összesen
4321
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
A felfújthoz
-
20g kalács73 kcal
-
28.6g tej16 kcal
-
28.6g habtejszín83 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
11.4g lekvár/ dzsem32 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2.9g vaj20 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
720
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 266.3 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4088.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1381 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 1386 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.3 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 535.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2061 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 850 mg
-
Retinol - A vitamin: 2023 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1027 micro
Összesen
4321
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A felfújthoz
-
35 dkg kalács
-
5 dl tej
-
5 dl habtejszín
-
1 db tojás
-
3 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukor
-
20 dkg lekvár/ dzsem
A tepsi előkészítéséhez
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A felfújthoz
- A kalácsot felszeleteljük, a tepsit jó alaposan kivajazzuk.
- A tejet, a tejszínt, a tojásokat a cukorral és a citrom héjával egy edényben összekeverjük.
- A kalácsokat megkenjük lekvárral, és a tepsibe sorakoztatjuk őket szépen egymás mellé.
- Nyakon öntjük a tejes keverékkel, és 180 fokos sütőben 40-50 perc alattkészre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2800
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sunyi
6 recept
Maradék kalács legegyszerűbb felhasználása. Csokidarabokat is lehet belenyomkodni, kis meglepetésekként jó találkozni velük.