r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt Sunyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sunyi
Kalácsfelfújt Sunyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 245 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4088.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2023 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 4321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A kalácsot felszeleteljük, a tepsit jó alaposan kivajazzuk.
  2. A tejet, a tejszínt, a tojásokat a cukorral és a citrom héjával egy edényben összekeverjük.
  3. A kalácsokat megkenjük lekvárral, és a tepsibe sorakoztatjuk őket szépen egymás mellé.
  4. Nyakon öntjük a tejes keverékkel, és 180 fokos sütőben 40-50 perc alattkészre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2762
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék kalács legegyszerűbb felhasználása. Csokidarabokat is lehet belenyomkodni, kis meglepetésekként jó találkozni velük.

Hozzávalók

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek