r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt Sunyi konyhájából

Sunyi
Kalácsfelfújt Sunyi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

720
Kalória
12.6g
Fehérje
67.2g
Szénhidrát
44.4g
Zsír
89.2g
Víz
266.4g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
34.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4088.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2023 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 4321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A kalácsot felszeleteljük, a tepsit jó alaposan kivajazzuk.
  2. A tejet, a tejszínt, a tojásokat a cukorral és a citrom héjával egy edényben összekeverjük.
  3. A kalácsokat megkenjük lekvárral, és a tepsibe sorakoztatjuk őket szépen egymás mellé.
  4. Nyakon öntjük a tejes keverékkel, és 180 fokos sütőben 40-50 perc alattkészre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Maradék kalács legegyszerűbb felhasználása. Csokidarabokat is lehet belenyomkodni, kis meglepetésekként jó találkozni velük.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek