r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Aszalt szilvás felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

felfújthoz

tetejére

Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

felfújthoz

tetejére

Összesen 2997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

felfújthoz

tetejére

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 2997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

felfújthoz

tetejére

Elkészítés

felfújthoz

  1. A kalácsot nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd sütőlemezre tesszük, és közepes erősségű tűznél (gázsütő 3-as fokozat) halvány barnára megpirítjuk. Amíg pirul a kalács, az aszalt szilvákat hosszában kettévágjuk.
  2. Egy tálban (kézi robotgép legalacsonyabb fokozat) habosra keverjük a tojásokat, a cukrot és a pudingport.
  3. Egy kuglóf formát kivajazunk, és ebbe fektetünk egy réteg kalácsot. Erre szórjuk az aszalt szilvát, és meglocsoljuk a pudingporos tejjel, majd ismét kalács következik. Ily módon folytatjuk a rétegezést a kuglóf formában, amíg tart a hozzávalókból. Arra ügyeljünk, hogy a legfelső réteg kalács legyen.
  4. Ezután egyenletesen ráöntjük a maradék tojásos tejet, és jól lenyomkodjuk a tetejét, hogy a massza mindenütt átjárja.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

tetejére

  1. Amikor elkészült a felfújt, egy tálra borítjuk. Megvárjuk, amíg egy kicsit lehűl, és gazdagon meghintjük porcukorral. Melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8456
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás felfújt
Lizinka_ 591 recept

Finom, harmatos édesség. Kitűnő desszert ebéd után, de uzsonnára tálalva is nagyszerű.

Hozzávalók

felfújthoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!