Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lyoni burgonya

Lyoni burgonya
Lyoni burgonya
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. Megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.
  3. Vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét, és ráöntjük a májra.
  4. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát, és besűrűsödésig főzzük.
  5. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megterítjük egy sor felkarikázott burgonyával, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu, és befedjük burgonyával.
  6. Ráreszeljük a maradék sajtot. Tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét, és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemájjal rakott krumpli, sajtos májas rakott krumpli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-08-21 19:10

Csilla!

Nem tudok többet írni, csak azt, hogy nagoyn szeretjük, gyorsan elfogy, szeretem csinálni, köszönjük. :)
Éva-Anyóca

1108
burgonya 1 kg
csirkemáj 50 dkg
sütnivaló kolbász 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
leveskocka 1 db
víz 2 dl
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 5 dkg
sajt 10 dkg
habtejszín 5 dl
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor