Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon

Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon
Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon
140 perc / előkészület: 60 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept, én anyukámtól tanultam. Ő ezt a receptet a TV-ben látta valamikor az 1970-es évek végén. Azóta változatlan formában a család kedvence. A TV-ben a Gregor József művész úr főzte, ezért mi úgy hívjuk, hogy Gregor szelet.
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szűzérme helyett esetleg lehet sovány combból, vagy csirkemellből is csinálni. Én már mind a hármat kipróbáltam, de szűzérméből a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  2. A szűzérmét 4-5 centi átmérőjű vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. A szeleteket  egy serpenyőben egy kis margarinon elősütjük.
  3. Egy fedővel rendelkező tűzálló tál alját kikenjük margarinnal. Először egy sor burgonya kerül bele, következik egy réteg hússzelet. Ezt követi a hagymakarika réteg, illetve ezt a füstölt tarjászeletekkel fedjük be. Tetejére jön a következő krumpliréteg. A krumplirétegeket célszerű egy kicsit megsózni.
  4. Keverjük ki a tejfelt a tojással és ezzel öntsük le. A tetejére a reszelt füstölt sajt kerül, illetve a tetejére morzsoljunk 1-2 dkg margarint, különben nagyon száraz lesz.
  5. Lehetőleg üvegfedelű tálat használjunk és ne vegyük le a fedelét a sütés alatt. Akkor készült el, ha az üvegtető alatt a teteje eléggé megpirult.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 138
elküldve: 1
receptkönyvben: 329
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

dzsordzsi

Mióta szakács: 2010.08.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Gregor-szelet, burgonyás-szűzérmés rakottas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Mon, 2011-10-24 16:51

Finom lehet. De kár a margarint használni, inkább vajat, vagy zsírt.

dzsordzsi
dzsordzsi / dzsordzsi Tue, 2011-10-25 10:19

Szerintem mindegy, hogy melyiket használjuk csak a margarin egészségesebb. A lényeg, hogy valami kell rá, hogy ne száraz hanem szaftos legyen.

petra
Petra / petra Mon, 2010-11-15 14:16

Dzsordzsi válasza:
Kedves Viki!
Szerintem a jénai fóliával lefedve ugyanúgy működik. Nehezebb alánézni a fóliának, de szerintem így is működni fog a dolog.
Sok sikert a készítéséhez és jó étvágyat
üdv
Dzsordzsi

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Mon, 2010-11-15 11:15

Kedves Dzsordzsi!
Nagyon csábító a recept, ki is próbálnám már most, de sajnos nincs olyan tálam, amiben a sütőben süthetném... Tepsim, üvegtálam van, de azoknak nincs fedelük... Szerinted jénaiban, alufóliával lefedve ugyanolyan lenne?
Köszi előre is a választ.
Üdv,
Viki

676
sertésszűz 60 dkg
füstölt-főtt tarja 40 dkg
vöröshagyma 4 nagy fej
burgonya 1.5 kg
tejföl 4 dl
tojás 1 db
füstölt sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek