Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-sárgabarackos rétes

Túrós-sárgabarackos rétes
Túrós-sárgabarackos rétes
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik hétvégén készítettem el ezt a finomságot. A receptet egy gasztronómiai magazinban találtam, és nagyon megtetszett. Mákkrémmel tálaltam a rétest. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 194 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 25 dkg liszttel összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
  2. Fóliával letakarva 1 órát pihentetjük.
  3. Pihentetés után lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, kb. 50x60-as lappá.
  4. Megkenjük az olvasztott vaj kb. 2/3-val, és megszórjuk a búzadara felével.

Töltelék

  1. A tészta pihentetése közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez megmossuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk a sárgabarackot.
  2. A túrót, a kristálycukrot, a tojást, 4 dkg búzadarát és a citromhéjat összekeverjük. Ezután hozzáforgatjuk a sárgabarackot is.
  3. A tölteléket elosztjuk a búzadarával megszórt tésztán, de a szélein mindenhol 1-2 centit elhagyunk. A 4 oldalnak a töltelék nélküli részét a közepe felé behajtjuk, és feltekerjük a rétest.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék olvasztott vajjal megkenjük, és megszurkáljuk a rétest.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük.
  6. Ha megsült, kivesszük a sütőből, langyosra hűtjük.

Tetejére

  1. A rétesünket langyosan felszeleteljük szélesebb szeletekre, és porcukorral megszórjuk a tetejét.
  2. Én mákkrémmel tálaltam. Langyosan, hidegen egyformán nagyon finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 311
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós barackos rétes, túrós kajszis rétes, sárgabarackos túrós rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

572
finomliszt 26.5 dkg
tojás 1 db
olívaolaj 1 ek
víz 0.8 dl
1 csipet
sárgabarack 75 dkg
tehéntúró 50 dkg
tojás 1 db
búzadara 80 g
cukor 6 dkg
vaj 8 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 1 púpozott ek