r
Nosalty Logó

Londoni szelet GlTimi konyhájából

GlTimi
Londoni szelet GlTimi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

1353
Kalória
25.8g
Fehérje
173.6g
Szénhidrát
65.1g
Zsír
102.7g
Víz
287.4g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
99.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6186.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    694.4 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 5410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, majd ezt összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk a lisztes keverékkel, amíg nem maradnak darabok. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a cukrot, vanília cukrot és a reszelt citromhéjat.
  2. Középre ásunk egy mélyedést, és oda rakjuk a tojássárgákat és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk, ezért szükség esetén tehetünk hozzá még tejfölt).
  3. Kinyújtjuk a tésztát tepsi méretűre (20x30 cm), majd a sütőpapíros tepsibe rakjuk (a papíron is lehet nyújtani, és majd a papírral átrakni a tepsibe, mert nagyon szakadós a tészta). A tepsiben lévő tésztát bőven megkenjük lekvárral.
  4. A tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
  5. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd óvatosan összekeverjük a habbal.
  6. Az immár diós habot rákenjük a lekváros tésztára.
  7. Betesszük a sütőbe 25-30 percre, és szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésesen sütöttem 26 percig. Azt ajánlom, hogy 25 perc után kell nézegetni, de a 25 perc is elég lehet.) Hagyjuk legalább 10 percig hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Én ezt a sütit sütőpapírral sütöm, de állítólag kivajazott tepsiben is lehet sütni. Ízlések és pofonok. + egy kis fun fact: nagyon folyékony lekvár nem jó, mert a hab csúszkálni fog rajta + sütésnél is kifolyik és ráég a szélére. Így is finom, de potyára miért is bosszankodjunk, nem?

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek