Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Londoni szelet GlTimi konyhájából

Londoni szelet GlTimi konyhájából
Londoni szelet GlTimi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt a sütit sütőpapírral sütöm, de állítólag kivajazott tepsiben is lehet sütni. Ízlések és pofonok.

+ egy kis fun fact: nagyon folyékony lekvár nem jó, mert a hab csúszkálni fog rajta + sütésnél is kifolyik és ráég a szélére. Így is finom, de potyára miért is bosszankodjunk, nem?

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

ajánlat

+ fan fact: a dió helyett kókuszt (10 dkg) is lehet használni. (én még nem próbáltam, de állítólag úgyis nagyon finom)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, majd ezt összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk a lisztes keverékkel, amíg nem maradnak darabok. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a cukrot, vanília cukrot és a reszelt citromhéjat.
  2. Középre ásunk egy mélyedést, és oda rakjuk a tojássárgákat és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk, ezért szükség esetén tehetünk hozzá még tejfölt).
  3. Kinyújtjuk a tésztát tepsi méretűre (20x30 cm), majd a sütőpapíros tepsibe rakjuk (a papíron is lehet nyújtani, és majd a papírral átrakni a tepsibe, mert nagyon szakadós a tészta). A tepsiben lévő tésztát bőven megkenjük lekvárral.
  4. A tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
  5. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd óvatosan összekeverjük a habbal.
  6. Az immár diós habot rákenjük a lekváros tésztára.
  7. Betesszük a sütőbe 25-30 percre, és szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésesen sütöttem 26 percig. Azt ajánlom, hogy 25 perc után kell nézegetni, de a 25 perc is elég lehet.) Hagyjuk legalább 10 percig hűlni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GlTimi

Mióta szakács: 2020.04.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Diós habos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1352
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 12 dkg
tojássárgája 4 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 6 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
dió 20 dkg
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet
őszibaracklekvár 20 dkg